Οικονομία

Μόσχα και Κίεβο αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα την πρώτη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου σχεδόν μετά από πέντε μήνες, με περισσότερους από 200 αιχμαλώτους από την κάθε πλευρά έπειτα από περίπλοκες διαπραγματεύσεις, όπως ανέφερε η Μόσχα, που έγιναν με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία παρέδωσε 248 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έφερε πίσω στην πατρίδα 230 αιχμαλώτους πολέμου εκ των οποίων 224 στρατιώτες και έξι πολίτες, χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη ανταλλαγή στρατιωτών που έχει γίνει μέχρι τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν από τη Ρωσία.

«Οι δικοί μας είναι στην πατρίδα», έγραψε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram μαζί μ’ ένα σύντομο βίντεο που δείχνει μερικούς από τους απελευθερωθέντες αιχμαλώτους πολέμου.

Το Κέντρο συντονισμού αιχμαλώτων πολέμου της Ουκρανίας παραδέχθηκε επίσης τον ρόλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ανταλλαγή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την έλλειψη οποιουδήποτε διαλόγου για το πώς θα τερματισθεί ο πόλεμος που διαρκεί 22 μήνες, το Κίεβο και η Μόσχα έχουν πραγματοποιήσει πολλές ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου από τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Αλλά ο ρυθμός των ανταλλαγών μειώθηκε το 2023 και η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button