Περιβάλλον

Μπελέρης κατά Ράμα: «Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα»

Ένταση μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας συνεχίζει να πυροδοτεί η φυλάκιση και παραμονή σε σωφρονιστικό κατάστημα του Φρέντι Μπελέρη. Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο – προφυλακισμένος εδώ και 3 μήνες – εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας. Προηγήθηκε μακροσκελής ανάρτηση του Έντι Ράμα, στην οποία υποστήριξε πως λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του, -ο υπόδικος-, όπως τον χαρακτηρίζει, επιδιώκει ειδική μεταχείριση.

Ο Μπελέρης υπενθυμίζει ότι τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα και σημειώνει: «Ο “καλός” Έντι Ράμα αναφέρεται μόνον στο γεγονός ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνά ότι είμαι γεννημένος στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Ελληνικά μιλούν και όλοι στην οικογένειά μου όπως και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Χειμάρρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έντι Ράμα είχε αναφερθεί στον Μπελέρη ως υπόδικο που θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος έως το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, ενώ εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος απ’ τη μαχητική συγκέντρωση στη Χειμάρρα: «Η πολιτικοποίηση ενός ζητήματος της αλβανικής δικαιοσύνης, σε σημείο που διοργανώνεται διαμαρτυρία εδώ στην Αλβανία από εκλεγμένες αρχές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας, θα μπορούσε να γίνει το σενάριο μιας σαρκαστικής ταινίας για τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Βαλκανίων».

Το θέμα σχολίασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος και παρέστη στη συγκέντρωση. «Εγώ δεν το είδα σαν σόου. Είδα πολύ κόσμο με μεγάλη αγωνία και με τη διάθεση να έχει δήμαρχο αυτόν τον οποίο επέλεξε (…) Είναι ένα μήνυμα στήριξης στην – αναγνωρισμένη με διεθνείς συνθήκες – Ελληνική Εθνική Μειονότητα» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, επαναλαμβάνει ότι μπορεί να ορκιστεί και μέσα στη φυλακή: «Κλείνοντας, λέει ο “καλός” Έντι Ράμα να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του Φρέντι Μπελέρη αναμένουν την επόμενη κίνηση του Ράμα, με πιθανότερο σενάριο την κήρυξή του ως έκπτωτου.

Πηγή: ΕΡΤ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button