Οικονομία

ΒΟΑΚ: Στις 25 Ιανουαρίου το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών

Για τις 25 Ιανουαρίου 2024 έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του κεντρικού τμήματος του ΒΟΑΚ, Χανιά – Ηράκλειο. Υπενθυμίζεται ότι τα τρία σχήματα διεκδικούν το έργο παραχώρησης ύψους 2 δισ. ευρώ είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – MYTILINEOS και ΑΒΑΞ – EGIS – MERIDIAM.

Σημειώνεται ότι οι τεχνικοί φάκελοι για τον ΒΟΑΚ έχουν κατατεθεί και εγκριθεί από μέρες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μετά την πάροδο της 10ήμερης προθεσμίας για τυχόν υποβολή ενστάσεων αναμένεται, να προχωρήσει το τελικό στάδιο της διαδικασίας, ώστε να αποκαλυφθεί ο προτιμητέος επενδυτής προς τα τέλη του μήνα.

Γενικότερα, εργασίες έχουν ξεκινήσει και επίσης έχουν καταβληθεί προκαταβολές στους αναδόχους τόσο για το τμήμα του ΒΟΑΚ, που εκτελείται ως δημόσιο έργο από την ΑΚΤΩΡ, όσο και στο τμήμα ΣΔΙΤ, που υλοποιείται από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Ιntrakat. Όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης, τα έργα θα τρέξουν για να απορροφήσουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. 

To άρθρο ΒΟΑΚ: Στις 25 Ιανουαρίου το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button