Υγεία

Κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα – Προβλήματα σε Πιερία και Τρίκαλα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από τις βραδινές ώρες την Αττική αλλά και πολλές περιοχές της χώρας.

Η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα στην Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου – Ολύμπου όπου, από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα, επιχείρησαν συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το απόγευμα ισχυρή καταιγίδα αλλά και χαλαζόπτωση «σάρωσε» την πόλη των Τρικάλων, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων.

Ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς η καταιγίδα συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Χαλαζόπτωση, χωρίς να έχουν δηλωθεί ζημιές, καταγράφηκε και στην περιοχή της Βασιλικής Καλαμπάκας.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σήμερα έως τις μεσημβρινές ώρες λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ισχυρά φαινόμενα θα πλήξουν μέχρι το μεσημέρι τη Μακεδονία, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι σταδιακά θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14 βαθμούς έως 18 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε λίγες βροχές στο Αιγαίο και το μεσημέρι τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button