Οικονομία

Οικονομική Διπλωματία: Τριήμερη επίσκεψη στην Ινδία με πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή

Πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή, με 70 ελληνικές επιχειρήσεις, επισκέπτεται από σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου την Ινδία. Επικεφαλής βρίσκεται ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο της Enterprise Greece Μάϊρα Μυρογιάννη.

Η επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια και της επιτυχημένης επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Narenda Modi στην Αθήνα, τον Αύγουστο, συνοδεία ισχυρών Ινδών επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών τους με την Ελλάδα. Στόχος της οικονομικής διπλωματίας είναι το άνοιγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μια τεράστια και ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά καθώς και η γενικότερη ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας.

«Παραδοσιακά δεν έχουμε πάρα πολύ έντονες σχέσεις με την Ινδία, υπάρχουν βέβαια διμερείς σχέσεις, το θέμα όμως είναι να τις ενισχύσουμε», είπε στην ΕΡΤ η γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Μάϊρα Μυρογιάννη. 

«Η αποστολή στην Ινδία περιλαμβάνει 3 σταθμούς, το Νέο Δελχί (20-21/2), τη Βομβάη (22/2) και το Μπάνγκαλορ (23/2), όπου έχουν προγραμματιστεί επιχειρηματικά φόρουμ και Β2Β συναντήσεις μεταξύ των 70 ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην αποστολή και αντίστοιχων ινδικών επιχειρήσεων.

Ξεκινάμε σήμερα από το Νέο Δελχί, στη συνέχεια θα πάμε στη Βομβάη και στο Μπανγκαλόρ.

Στο Νέο Δελχί συμμετέχουμε στο 2nd CII India Europe Business and Sustainability Conclave με πάνω από 60 ελληνικές επιχειρήσεις, όπου σε λίγο θα μιλήσει ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ στο τέλος των εργασιών χαιρετισμό θα απευθύνει και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο Μπανγκαλόρ, όπου θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναδείξουμε την τεχνολογική πλευρά της Ελλάδας και το πόσες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα», είπε η Μάϊρα Μυρογιάννη.

To άρθρο Οικονομική Διπλωματία: Τριήμερη επίσκεψη στην Ινδία με πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button