Πολιτική

Η ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη που άφησε εκστασιασμένο τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο: «Όταν βαφτίστηκα στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι»

Μεγάλη εντύπωση έκανε μια ατάκα που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας (15.4.24).

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και άλλους ιερείς στην Αρχιεπισκοπή και σύμφωνα με το hellasjournal.gr, τους εκμυστηρεύτηκε ένα περιστατικό από τη βάφτισή του.

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: “αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, που τον άκουγε εκστασιασμένος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε και ανάρτηση στο Twitter για τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπου έγραψε:

«Με χαρά υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας».

Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας και Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος.

To άρθρο Η ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη που άφησε εκστασιασμένο τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο: «Όταν βαφτίστηκα στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button