Πολιτική

Τον σπρώχνω, άρα είμαι άνδρας

Ο άσχετος οπαδός των Ναζί που αν ζούσε την εποχή του Χίτλερ ή θα έκανε ομαδογαμία την Νύχτα των Κρυστάλλων με τους φαιοχιτώνες (ας δει την ταινία του Βισκόντι «Οι Καταραμένοι» και θα καταλάβει) ή θα έσπρωχνε τους ομοφυλόφιλους και τους Εβραίους στους φούρνους. Αυτός δεν έχει κατανοήσει πως όταν σπρώχνεσαι με αρσενικά πάλι ομοφυλόφιλος είσαι, ακόμα κι αν σπρώχνεις τα οπίσθια τους.

«Αν ένας άνδρας ξαπλώσει με άνδρα όπως ξαπλώνει με γυναίκα, τότε και οι δυο πρέπει να καταδικαστούν σε θανατική ποινή» (Λευιτικόν 20, 13). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το αποκλειστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον μόνο για γυναίκα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να διερευνηθεί, αφού δεν γνωρίζουμε όλα τα βιολογικά δεδομένα που παράγουν την φαντασίωση και την ορμή» (S. Freud).

Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι Εγγλέζοι καταδίκασαν τον Turing, τον πατέρα της πληροφορικής και τον εφευρέτη του αντι-ENIGMA κώδικα, που πολλοί θεωρούν ότι ήταν η βασική αιτία της ήττας των Γερμανών. Μεγαλοφυής μαθηματικός που ήταν ομοφυλόφιλος την εποχή της Βικτωριανής ηθικής στη Μ. Βρετανία. Οι Εγγλέζοι έχουν παράδοση στην καταδίκη της ομοφυλοφιλίας, αφού λίγα χρόνια πριν τον Turing έκλεισαν τον τεράστιο Oscar Wilde στην φυλακή.

Η ομοφυλοφιλία στην θεολογική προσέγγιση μπορεί και να είναι δώρο του θεού, γιατί δίνει στους προικισμένους ανθρώπους την ευκαιρία να ασχολούνται με τα πνευματικά παιδιά και όχι τα βιολογικά (όπως έλεγε ο Σωκράτης, ερωμένος του Αλκιβιάδη αλλά και οι αφιερωμένοι στην λατρεία των ιερών κειμένων). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μ. Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Καβάφης, θα’ πρεπε σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο να θανατώνονται. Δώστε ένα αυγό σε δυο πιγκουίνους αρσενικούς και θα το μεγαλώσουν σαν παιδί τους με πατρικό και μητρικό ενδιαφέρον εξαιρετικό. 1500 είδη στην φύση είναι ομοφυλόφιλα, άρα αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας του ποιητή, είναι λάθος κατασκευασμένος από την θεότητα που γέννησε τον Αδάμ μόνο, αφού η Εύα πήρε ζωή από την πλευρά του και όχι από τη μητέρα της που ήταν απλό φίδι.

Αγαπητοί ιερείς της ορθοδοξίας μήπως γνωρίζετε με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ποιος είναι ο ρόλος του γονιδίου Xq28 που η επιστήμη θεωρεί υπεύθυνο για την σεξουαλικά ανορθόδοξη πρακτική των ανδρών να ερωτεύονται αδελφές αντί γκόμενες, ή ακόμα χειρότερα να είναι αμφισεξουαλικοί, δηλαδή να πηγαίνουν και με τα δυο φύλα, ανερυθρίαστα, και να δηλώνουν και ευτυχείς.

Σε δύσκολες εποχές συνήθως συντηρητικής και θεϊστικής ιδεολογίας, όπως επί G. W. Bush στην Αμερική φύτρωναν σα μανιτάρια κλινικές θεραπείας της ομοφυλοφιλίας που χρέωναν 2500$ και 6000$ την τρίμηνη και εξάμηνη θεραπεία αντίστοιχα. Τις κλινικές αυτές τις έτρεχαν γιατροί, ψυχολόγοι και όχι παπάδες αλλά «την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς», αφού και οι επιστήμονες με χρήμα συντηρούν οικογένειες, παιδιά και όλα τα καλούδια που προσφέρει η οικονομική ευμάρεια.

Η χορήγηση ανδρογόνων που πίστευαν οι επιστήμονες ότι κάνουν τον άνδρα να σπρώχνει και όχι να σπρώχνεται (κατά τον δικό μας εραστή του ορθόδοξου σεξ) έκανε τους ομοφυλόφιλους πιο σεξουαλικούς, πιο επιθετικούς σε ορμές και πρακτικές, αλλά ετεροφυλόφιλους δεν τους έκανε. Το 2004 η APA (American Psychiatric Association) ανακάλυψε πως η χορήγηση θεραπείας για ανδρισμό των gay, αύξησε τα ποσοστά αυτοκτονίας στους πληθυσμούς αυτούς γιατί τους φόρτωνε στίγμα και ενοχές. Ευτυχώς που στην Αμερική οι επιστήμονες έχουν το θάρρος να κάνουν αυτοκριτική και έβγαλαν επίσημα ανακοινώσεις πως η θεραπεία αυτή πρέπει να απαγορευτεί γιατί ούτε αποτελέσματα είχε αλλά και γιατί τα gay κινήματα ήταν έτοιμα να λιντσάρουν τους γιατρούς που θεραπεύουν την υγιή επιθυμία ως νόσο.

Ανάλογη επιστημονική απρέπεια διέπραξαν και οι ψυχίατροι στην Αμερική όταν δε μπορούσαν να αποφασίσουν αν η ομοφυλοφιλία ήταν ψυχιατρική νόσος ή απλά μια υγιής (άλλη) πρακτική, ερωτήθηκαν επιστημονικά και αναγκάστηκαν να ψηφίσουν δημοκρατικά όπως στα κοινοβούλια για ένα επιστημονικό θέμα. Υποψιάζομαι πως ο μέσος κοινός θνητός καρκινοπαθής δεν θα ήταν ενθουσιασμένος αν η αντικαρκινική εταιρεία αποφάσιζε με ψηφοφορία ποιο φάρμακο θα έπαιρνε ο ασθενής για να σώσει την ζωή του. Τελικά το 1992 μόλις η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία (APA) έβγαλε από την λίστα των ασθενειών την ομοφυλοφιλία από το ICD-10 (International Classification of Diseases).

Οι φωνές των θρησκειών και των προκαταλήψεων είναι πάντα πιο ισχυρές από την ψύχραιμη επιστημονική σκέψη. Μπορεί κανείς να σκεφτεί πως ακόμα και σήμερα ζούμε στην εποχή του χαλκού από άποψη επιστημονική ∙ είναι γνωστό το ιδιοφυές παράδειγμα του Toynbee πως ο κόσμος σήμερα όταν προσπαθεί να βρει ερμηνείες ορθολογικές, μοιάζει με τον κάτοικο των σπηλαίων όπου οι κεραυνοί και τα άστρα είχαν ονόματα θεοτήτων. Οι κάτοικοι του κόσμου εκείνου είχαν μια δικαιολογία όταν έκαναν ανθρωποθυσίες για να φέρουν βροχή στα χωράφια τους.

Οι θυσίες των ζώων τότε, εκτός από νόστιμα κοψίδια στο τραπέζι τους , θεράπευαν και την κακία τους να μισούν ότι είναι ανερμήνευτο από τους ιερείς των πυραμίδων και των εγχώριων κατοίκων του Ολύμπου που τουλάχιστον ανακάλυψαν και κάποιες αλήθειες της επιστήμης.

Στην «Έξοδο» (Exodus) του Ridley Scott που περιγράφει την Εξορία των Εβραίων, ο νέος Φαραώ φωνάζει τους γέρους μάγους να θεραπεύσουν τις πληγές της Αιγύπτου που θεωρούν κατάρες της θεάς Ίσιδος. Ένας άλλος προσκαλεσμένος μάγος της σύγχρονης εποχής, ο Hitler, θεωρούσε την ομοφυλοφιλία σαν πανώλη και τους έκαιγε για να μην μολυνθεί το καθαρό γένος των Γερμανών («ξανθών κτηνών» κατά Adorno).

Αν συγκρίνουμε τις ανοησίες των γενετικών θεωριών που οδήγησαν σε γενοκτονίες με τις ανοησίες μιας μεταφυσικής ύποπτης για τα όργια του οίκου της, θα δείτε πως δεν απέχουν παρά ελάχιστα, όπως εξάλλου η ευφυΐα από την βλακεία όπως θα’ λεγε και ο θείος Musil. Να μην θυμηθούμε την στάση του Πόντιου Πιλάτου της Καθολικής Εκκλησίας, που έβλεπε το έγκλημα και έκλεινε τα μάτια, ευλογώντας το χιτλερικό καθεστώς. 

 Άλλη ανθρώπινη ανοησία της όρθιας φυλής μας είναι η άποψη πως οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν ή πως είναι ένα είδος κολλητικής ασθένειας, όπως η πανδημία με τους κορωνοιούς. Οι ιερείς ας διαβάσουν και λίγη βιολογία, γιατί σήμερα ξέρουμε πως ένα γονίδιο, το Xq28 είναι υπεύθυνο για τις ομόφυλες συμπεριφορές, όπως επίσης και πως ο υποθάλαμος στους ομόφυλους είναι μεγαλύτερος και ίσως γι’ αυτό και οι ομοφυλόφιλοι να είναι και πιο ευφυείς από το μέσο όρο των ετερόφυλων ∙ οι γυναίκες κάτι ξέρουν παραπάνω από τους άνδρες που προτιμούν την παρέα ομοφυλόφιλων παρά ετερόφυλων. Η Λούλα Αναγνωστάκη το διατύπωσε ερμητικά και ιδιοφυώς: «Ευτυχώς που υπάρχουν οι ομοφυλόφιλοι και οι γυναίκες αγάπησαν τους άνδρες»

Ποιος ακούει όμως τις γυναίκες, που η ανδροκρατία αιώνες τώρα τις έχει υποτάξει σε βαθμό αυτομαστιγώματος και ρόλων που επιλέγουν πλέον και οι ίδιες, να γίνονται αντικείμενα πόθου και παθητικής συμπεριφοράς. Να είναι πάντα δεύτερα βιολιά σε μια ορχήστρα, αφού η μητρότητα είναι τόσο ιερή και υπαρξιωμένη που τις κάνει παρένθετες μητέρες εντός και εκτός γάμου. Οι εξωσωματικές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο θησαυρίζουν πάνω σε αυτό το κατασκευασμένο ιδεολογικό ένστικτο.

Αυτή η ιερή μητρότητα επηρέασε ακόμα και τους ομοφυλόφιλους, που είχαν μέχρι σήμερα αποφύγει να πέσουν στην παγίδα της τεκνοθεσίας και έκαναν σημαία διακομματική την εξίσωση με τους έτοιμους από καιρό άνδρες να θέλουν να γίνουν γονείς παιδιών και όχι ευφυείς δημιουργοί ιδεών και εφευρέσεων. Όλες οι σοβαρές έρευνες δείχνουν σήμερα ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός προγραμματίζεται στον εγκέφαλο από γονίδια και ορμόνες πριν γεννηθούμε.

Όλες αυτές οι βασικές δομές της εμβρυικής ζωής, δε μπορούν να αλλάξουν ούτε γενετικά, ούτε επιγενετικά και προπαντών ούτε επηρεάζονται από το περιβάλλον (κοινωνικό – πολιτιστικό). Σε απλά Ελληνικά, δεν γίνεσαι ομοφυλόφιλος επειδή πας στη Μύκονο, ούτε γιατί ως παιδί έπαιζες με αγόρια ή κορίτσια, ή γιατί είχες μια ανδρογυναίκα για μάνα ή έναν θηλυπρεπή πατέρα. Αν ισχύει αυτό, όλοι οι ιερείς που είναι ντυμένοι σαν γυναίκες (ή οι μουσουλμάνοι) με τα φουστάνια «να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει», θα’ πρεπε να είναι μόνο ομοφυλόφιλοι. Παρά τις αστείες σκέψεις ανδρών πως στις μονές όλοι σπρώχνονται και σπρώχνουν όπως θα έλεγε και ο ουρακοτάγκος βουλευτής των Ναζί προσφάτως στην Βουλή.

Στην αρχή πίστευα πως η χριστιανορθοδοξία ήταν γενετικά ίσως καθυστερημένη λόγω του «Κύριε Ελέησον» που επαναλαμβάνεται στις εκκλησίες μας με τα λιβάνια και τα ωραία κεριά που λαμποκοπούν στα χρυσά κηροπήγια, μέχρι να διαπιστώσω πως στις χώρες της τουλίπας και των απέραντων πεδιάδων, η Πεντηκοστιανή Εκκλησία υπόσχεται στους πιστούς της πως θεραπεύει την ομοφυλοφιλία και το AIDS ταυτόχρονα, αν κάποιος παντρευτεί γυναίκα οπαδό της εκκλησιαστικής αυτής αίρεσης. Κάτι που μου θύμισε τον Σουλτάνο της γείτονος χώρας που έδινε τσάι του βουνού και μέλι στους δύσμοιρους οπαδούς το, που τρώνε κουτόχορτο με το τσουβάλι και τους αρέσει όπως φαίνεται, αφού τον ψηφίζουν τέσσερις δεκαετίες τώρα.

Η δική μας εκκλησία όμως είναι ακόμα πιο εκδικητική, παρά το «αγαπάτε αλλήλους», αφού στο ποίμνιό της που κοιμάται με τα μάτια ανοιχτά, τους κατηγορεί πως η επιλογή της σεξουαλικής προτίμησης είναι ελεύθερη βούληση, άρα επιλέγουν την αμαρτωλή στάση και θα τιμωρηθούν στην Κόλαση και στον Παράδεισο μαζί.

Το πρόβλημα όμως με τις λάθος αντιλήψεις των παπάδων δεν είναι τόσο σοβαρό, όσο το πως επιστήμονες πίστευαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πως η ομοφυλοφιλία είναι νόσος ψυχιατρική, ορμονική και γενετική ταυτόχρονα. Σκεφτείτε πως μόλις το 1992 -30 χρόνια πριν- οι ψυχίατροι αφαίρεσαν από την λίστα των παθήσεων (ICD-10) την ομοφυλοφιλία. Πριν, πίστευαν ότι μπορούν να την θεραπεύσουν με ορμονικά σκευάσματα, που βέβαια ανεβάζουν τη libido, και ασφαλώς δεν αλλάζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ηλεκτροσόκ, αντιεπιληπτικά φάρμακα, ορχικά επιθέματα τεστοστερόνης, απομορφίνη (μια ουσία που προκαλεί εμετό και ναυτία). Νευροχειρουργικές επεμβάσεις σε φυλακισμένους, που τους υπόσχονταν μείωση ποινών, κάνοντας τους ομοφυλόφιλους να συμφωνούν πως η θεραπεία ήταν αποτελεσματική, προκαλώντας ενθουσιασμό στους γιατρούς που το σκέφτηκαν.

Πριν μιλήσουμε για αυτά που δεν ξέρουμε –και συνήθως γι’ αυτά μιλάμε αφού οι άνθρωποι όταν συναντούν την άγνοια τους, φτιάχνουν μύθους και ιστορίες για να δικαιωθούν υπαρξιακά- το εγωιστικό γονίδιο της ανθρώπινης φυλής είναι τόσο κυρίαρχο και ειδικά στον άνδρα, που όταν αμφισβητείται το οικοδόμημα της πατριαρχίας, καταρρέει με κίνδυνο να πλακώσει όλο το σύμπλεγμα εξουσίας  της αυθεντίας που συνήθως είναι ο  άνδρας και όχι γυναίκα, αφού η εξουσία έχει πάντα αρρενωπό πρόσωπο, όπου η θηλυκότητα γίνεται μίασμα και ήττα, μια παθητική μορφή που θα ευνοεί πάντα σχεδόν την απόχρωση από το «γίνε παιδί μου άνδρας» μέχρι τον πατέρα, φύλαρχο και ηγέτη.

Η κοινωνική αυτή ανισότητα των φύλων θεωρείται φυσική τάξη ενώ είναι τόσο αφύσικη όσο και οι ενδεδυμένοι με ιερά άμφια άνθρωποι που αποφάσισαν να είναι εκτός από υπηρέτες της μαγείας της ουράνιας θεότητας, να γίνουν και γιατροί και κοινωνιολόγοι και εκτελεστές μιας τάξης αφύσικων επιθυμιών, όπως το να μην έχουν ερωτική ζωή με κανονικούς ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες, αλλά με τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα και τις αγιογραφίες που προσπαθούν να τον περιγράψουν –εις μάτην βέβαια. 

Ο θάνατος λοιπόν που είναι αφύσικος για την ανθρώπινη λογική είναι η αιτία του παράλογου της σκέψης του ανθρώπου. Σε αυτό το κενό ο άνθρωπος ακροβατεί λογικά και παράλογα επειδή φοβάται, και ο φόβος δημιουργεί τέρατα και ανοησίες. Καμιά φιλοσοφία δεν διαχειρίστηκε τόσο ευφυώς την θανατηφόρα αυτή απειλή.

Η υπόσχεση αθανασίας σε έναν άλλο κόσμο ιδανικό και επουράνιο ανακουφίζει το πνεύμα των υποταγμένων πολιτών, που το βοηθά να δημιουργεί Πυραμίδες, Παρθενώνες και Εκκλησίες για αν ξορκίζει την απειλή. Αυτή η ευφυής σύλληψη του κόσμου δεν έχει ιδεολογικό αντίπαλο μέχρι και σήμερα. Όταν ο Laplace ρωτήθηκε από το Ναπολέοντα που βρίσκεται ο Θεός στην λειτουργία του ηλιακού συστήματος που αποδείκνυε πως η Γη δεν ήταν επίπεδη όπως πίστευαν οι εκκλησίες, το μεγάλο αυτό μυαλό του απάντησε: «Μεγαλειότατε, η υπόθεση αυτή δε μου είναι αναγκαία». Αλλά και η «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων» του L. Carrοll, λέει στον ήρωά της «Δεν είστε ούτε ψυχές, ούτε σώματα, παρά ένα μάτσο νευρώνες».

Είναι ανθρώπινη αδυναμία ή και ανοησία να πιστεύει κανείς σήμερα πως η Γη είναι επίπεδη. Αν το έλεγε κανείς στην Ιερά Εξέταση το Μεσαίωνα θα τον έκαιγαν στα κάρβουνα, θάνατος πολύ οδυνηρός, γι’ αυτό ο Γαλιλαίος λέει στους ιερείς «Μεγαλειότατοι και Σεβασμιότατοι Ιεροεξεταστές, καλές οι ιδέες και οι ερευνητικές αρχές, αλλά το σαρκίο μας πονάει όταν καίγεται ∙ καλύτερα να καούν οι ιδέες μου», αναγκάζοντας τον Camus να πει στον «Σίσυφό» του πως το μόνο φιλοσοφικό ερώτημα είναι η αυτοκτονία και όχι οι απόψεις μας. Αυτό όμως δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι ιερωμένοι εντός και εκτός εκκλησίας.

Τελευταία μας προέκυψαν και οι υλιστές θεούσοι του δεκάρικου (ΚΚΕ) -αιδώς Αργείοι!- να τρέμουν μην τους χαλάσει το οικογενειακό κειμήλιο, όπου ο πατέρας είναι μόνο άνδρας που θα σπρώχνει και η μητέρα γυναίκα που θα σπρώχνεται. Αυτή τη μεσαιωνική σκέψη λατρεύουν κυρίως στα μετακομμουνιστικά καθεστώτα όπως η Ρουμανία,  Πολωνία και η Ρωσία είναι από τις πιο ομοφοβικές χώρες του κόσμου. Ευτυχώς εδώ μόνο οι κουκουέδες έχουν κολλήσει αυτήν την νόσο των αγελάδων.

«Ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει ότι οι ηδονές, οι απολαύσεις, το γέλιο και η ευχαρίστηση αλλά και οι λύπες, ο πόνος, η μελαγχολία και ο θρήνος δεν προέρχονται από πουθενά αλλού, παρά μόνο από τον εγκέφαλο»
Ιπποκράτης, 460-370 π.Χ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button