Αθλητικά

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Εφτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από το πέρασμα του φαινομένου “Daniel” που σάρωσε τη Θεσσαλία, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς παραμένει στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κοινοτήτων και πολιτών, υλοποιώντας ένα συνεκτικό σχέδιο δράσεων για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

Η εταιρεία κινητοποιήθηκε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις πλημμύρες, με τους ανθρώπους της να υλοποιούν μια πολύ λεπτομερή χαρτογράφηση των αναγκών των ανθρώπων στις περιοχές που επλήγησαν. Με βάσει τα συμπεράσματα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων στήριξης. Τα «αντανακλαστικά» της Gilead λειτούργησαν ταχύτατα στην πρωτοφανή καταστροφή, προχωρώντας στην άμεση οικονομική υποστήριξη και στην έκτακτη συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών. Δωρεές τροφίμων, κλινοσκεπασμάτων, ειδών καθαρισμού και άλλων χρειωδών, αποτελέσαν τις πρώτες, άμεσες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρεία, με την υποστήριξη ομάδας εθελοντών εργαζομένων της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της Gilead όμως δεν σταμάτησαν στην αντιμετώπιση του «επείγοντος» της κατάστασης. Αποφασισμένη να παραμείνει συνεπής στη δέσμευσή της να δημιουργεί πάντα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία που δραστηριοποιείται, οι άνθρωποι της εταιρείας ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές Αρχές της Θεσσαλίας, με σκοπό να ενεργοποιηθεί και να προχωρήσει η δεύτερη σειρά δράσεων, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία προχώρησε στην «υιοθεσία» του Δημοτικού σχολείου του χωριού Μαραθέα στον Δήμο Παλαμά, αναλαμβάνοντας την υλικοτεχνική κάλυψη εργασιών επισκευής και ενίσχυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλαμά παρέχοντας στρώματα, υλικά καθαρισμού, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Γενικός Διευθυντής της Gilead Ελλάδος, κ. Σάββας Χαραλαμπίδης σημείωσε: «Όλοι εμείς στη Gilead Ελλάδος, πιστεύουμε στη δύναμη της Ομάδας για την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας. Στηρίζουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους εργαζόμενούς μας, την ενσυναίσθησή τους και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει τον κάθε έναν και την κάθε μία από εμάς, το οποίο ταυτίζεται απόλυτα και ξεκάθαρα με την εταιρική μας κουλτούρα. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε θεατές απέναντι στην καταστροφή που συντελέστηκε στη Θεσσαλία. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην ανακούφιση και στην δημιουργία βιώσιμων συνθηκών για τους συνανθρώπους μας στις πληγείσες περιοχές». 

Στο πλαίσιο των παραπάνω, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον κ. Σάββα Χαραλαμπίδη, Γενικό Διευθυντή της Gilead Ελλάδος και εκπροσώπους της εταιρείας, στο Γηροκομείο Βόλου και στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθέας, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νικόλαο Σακκά, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ντιντή και τον Δήμαρχο του Δ. Παλαμά κ. Σωκράτη Δασκαλόπουλο. Οι παραπάνω επισκέψεις επισφραγίζουν τη δέσμευση της εταιρείας και όλων των εργαζομένων της, να δημιουργηθεί ένας κόσμος καλύτερος, όπου θα παρέχεται φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για εμάς στη Gilead ήταν ευθύς εξαρχής αυτονόητο ότι θα αναλαμβάναμε δράση για να βοηθήσουμε τους πληγέντες, εστιάζοντας στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση κινητοποιηθήκαμε άμεσα και οι εθελοντές μας ανέλαβαν δράση. Γι’ αυτό, στηρίξαμε το Γηροκομείο του Βόλου με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης -αναλώσιμα, κλινοσκεπάσματα και υγειονομικό υλικό και είδη προσωπικής υγιεινής και τηλεοράσεις- σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουμε τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί. Επίσης, προσφέραμε οικονομική υποστήριξη για την πλήρη επίπλωση 9 διαμερισμάτων του Δήμου Τρικκαίων, τα οποία παραχωρήθηκαν για την προσωρινή στέγαση οικογενειών, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πλημμύρες», εξήγησε ο κ. Χαραλαμπίδης. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button