Οικονομία

Ξεκινούν άμεσα έλεγχοι για αισχροκέρδεια και φοροδιαφυγή στα καύσιμα εν αναμονή της αύξησης της τιμής τους

Σε ελέγχους πρόκειται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η ΑΑΔΕ αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ρευστή κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, επιδιδόμενοι σε αισχροκέρδεια στα καύσιμα.

Η κυβέρνηση, άλλωστε, όπως διαμήνυσε και ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, την Κυριακή (14.4.2024) σε τηλεοπτική του εμφάνιση, αναμένει άμεσες αυξήσεις στα καύσιμα, κι ως εκ τούτου δημιουργείται πεδίο για αισχροκέρδεια και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αναλαμβάνουν δράση.

Το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει πως θα υπάρξουν σπασμωδικές αντιδράσεις στις αγορές από την ένταση στη Μέση Ανατολή και ειδικά τις πρώτες ημέρες θα υπάρξουν αυξήσεις, όσο υπάρχει ανησυχία και αμφιβολία για την εξέλιξη της κατάστασης.

Είναι δε, αποφασισμένο, σύμφωνα με τις δηλώσεις Θεοχάρη, να μην επιτραπούν αναιτιολόγητες αυξήσεις, σε αποθέματα καυσίμων που έχουν ήδη τιμολογηθεί και φορολογηθεί κι ως εκ τούτου, εφόσον είναι διαθέσιμοι οι κατάλληλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, τους θέτεις σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν παραβατικά φαινόμενα είτε έχουν σχέση με την αισχροκέρδεια είτε έχουν σχέση με τη φοροδιαφυγή. Ως εκ τούτου, τις επόμενες ημέρες θα είναι στους δρόμους τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ και της ΔΙΜΕΑ, ώστε να πραγματοποιούν ελέγχους.

 

To άρθρο Ξεκινούν άμεσα έλεγχοι για αισχροκέρδεια και φοροδιαφυγή στα καύσιμα εν αναμονή της αύξησης της τιμής τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button