Υγεία

Αυτές είναι οι ιατρικές ειδικότητες που επιτρέπεται να τα χορηγούν

Να βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί στον τομέα της αισθητικής ιατρικής, όπως botox και υαλουρονικό οξύ, επιχειρεί με νέα εγκύκλιό του, το Υπουργείο Υγείας.

Το botox χρησιμοποιείται στην ιατρική με τη μέγιστη ασφάλεια για περισσότερα από 35 χρόνια, ενώ αρκετές δεκαετίες «μετράει» και η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος.

Οι δε εφαρμογές του botox επεκτείνονται από την αισθητική έως την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, περιγράφει τις ειδικότητες που επιτρέπεται να διαχειρίζονται τις θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης (π.χ. Botox) και του υαλουρονικού οξέος.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς από ειδικευμένους/-ες ιατρούς των εξής ειδικοτήτων (στα εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων εμπίπτει η εν λόγω τεχνική):

Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Επιπλέον, γιατροί των ειδικοτήτων Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Οφθαλμολογίας μπορούν να χρησιμοποιούν την παραπάνω τεχνική αποκλειστικά για θεραπευτικούς σκοπούς, τοπικά στην πάσχουσα περιοχή και σε συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

πηγή: Iatropedia.grΡεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button