Πολιτική

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο διαβεβαιώνει πως η χώρα του δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά δεν αρνείται τη βοήθεια στη Ρωσία

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιδιώκει να εξωθήσει τη Λευκορωσία σε μια εμπλοκή της στον πόλεμο της Ουκρανίας, υποστήριξε την Πέμπτη ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Εάν εσείς οι Ουκρανοί δεν παραβιάσετε τα σύνορά μας, δεν θα συμμετάσχουμε ποτέ σε αυτόν τον πόλεμο… Αλλά θα προσφέρουμε πάντα τη βοήθειά μας στη Ρωσία. Είναι σύμμαχός μας», τόνισε ο Λουκασένκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ουκρανή δημοσιογράφο Ντιάνα Παντσένκο, γνωστή για τις φιλορωσικές θέσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε την πεποίθηση πως έχουν ήδη επιτευχθεί οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία – όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων – και πρότεινε σε Μόσχα και Κίεβο να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Υπογράμμισε όμως ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν προαπαιτούμενα, δηλαδή να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το μέλλον της Κριμαίας και άλλων ουκρανικών εδαφών που διεκδικεί η Μόσχα.

Ο Λουκασένκο προειδοποίησε ότι η Λευκορωσία θα απαντήσει σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της, ακόμη και με χρήση πυρηνικών όπλων που έχει μεταφέρει η Μόσχα στο έδαφός της. «Η μόνη απειλή είναι μία επίθεση εναντίον της χώρας μας. Εάν μια τέτοια επίθεση σε βάρος της χώρας μας ξεκινήσει από την Πολωνία, τη Λιθουανία ή τη Λετονία, τότε θα απαντήσουμε άμεσα με ό,τι (μέσο) διαθέτουμε», προειδοποίησε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button