Τεχνολογία

Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαιώνει την κατάρριψη drone του στον Λίβανο

Ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταρρίφθηκε στον Λίβανο το βράδυ της Κυριακής, επιβεβαίωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα.

Το drone χτυπήθηκε από πύραυλο επιφανείας-αέρος ενώ επιχειρούσε στον λιβανικό εναέριο χώρο, εξήγησαν μέσω Telegram. Αναγκάστηκε να προσεδαφιστεί στη λιβανική επικράτεια, πρόσθεσαν. Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κατόπιν το σημείο από όπου εκτοξεύτηκε ο πύραυλος, κατά την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το drone καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την Αλ Αϊσίγια κι εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον «του λαού μας», ανακοίνωσε χθες η Χεζμπολά, λιβανική παράταξη προσκείμενη στο Ιράν, σύμμαχος της παλαιστινιακής Χαμάς.

Πάντα κατά τη Χεζμπολά, το UAV που καταρρίφθηκε ήταν τύπου Hermes 450. Πρόκειται για αεροσκάφος ικανό να φέρει οπλισμό διαφόρων ειδών, που κατασκευάζει η Elbit Systems.

Χθες ξέσπασαν νέες ανταλλαγές πυρών στα σύνορα, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει πως επλήγη δυο φορές το χωριό Ρος Χανικρά, στο βόρειο Ισραήλ. Τα πυρά ανταποδόθηκαν και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν υποδομές «των τρομοκρατών» στον νότιο Λίβανο, τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στη Χεζμπολά και στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι στην πράξη καθημερινές για πάνω από έξι μήνες, από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη σοβαρότερη έξαρση της βίας μετά τον πόλεμο Ισραήλ/Χεζμπολά το 2006· εντείνει την ανησυχία για εξάπλωση της σύρραξης στην περιφέρεια.

Στον Λίβανο έχουν σκοτωθεί πάνω από 370 άνθρωποι, ανάμεσά τους 240 και πλέον μαχητές της Χεζμπολά και άλλων οργανώσεων, καθώς και τουλάχιστον 68 άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί δεκαοκτώ άνθρωποι —δέκα στρατιωτικοί, οκτώ πολίτες—, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button