ΓυναίκαΟμορφιά

Κώστας Φαλελάκης: «Έπρεπε να πληρώσω 30.000 ευρώ φόρο για το σπίτι που είχαμε αποκτήσει με τον Μηνά»

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν παραχώρησε ο Κώστας Φαλελάκης. Ο γνωστός ηθοποιός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο σύμφωνο συμβίωσης που δεν πρόλαβε να συνάψει με τον αείμνηστο ηθοποιό και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά τον θάνατό του.

Δεν είχατε προλάβει να κάνετε σύμφωνο συμβίωσης με τον Μηνά;

Δυστυχώς δεν προλάβαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Ήταν οι μέρες που ψηφιζόταν το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήμουν στη βουλή και το χάρηκε ο Μηνάς μέσα από τα δικά μου μάτια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να μιλήσω δημόσια, αλλά αυτό που έγινε μετά το θάνατό του με ξεπέρασε και είπα όχι, δεν θα είμαστε οι ποντικοί της κοινωνίας.

Έπρεπε να υπάρχει αυτή η νομοθεσία, καθώς είμαστε ευρωπαϊκό κράτος. Το 2013 που ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης εξαιρώντας τους ομοφυλόφιλους, το ελληνικό κράτος πλήρωνε πρόστιμο στην ΕΟΚ γιατί εξαίρεσε του ομοφυλόφιλους. Άρα θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί από το 2013.

Πήραμε ένα σπίτι και επειδή ήταν στο όνομα του Μηνά και δεν υπήρχε βαθμός συγγένειας έπρεπε να πληρώσω περίπου 30.000 ευρώ φόρο στο δημόσιο για να κρατήσω το σπίτι. Καταλαβαίνεις ότι έφτυσα αίμα για να κρατήσω το σπίτι που είχαμε αγοράσει μαζί και το είχαμε ξεχρεώσει. Πέρασαν χρόνια μέχρι να καταφέρω να πληρώσω το ποσό σε δόσεις και στην κυριολεξία πέρασα πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button