Οικονομία

Handelsblatt: «Σειρά παραδείσων» για Γερμανούς συνταξιούχους διαθέτει η Ελλάδα

Για «σειρά παραδείσων» κάνει λόγο δημοσίευμα της Handelsblatt σήμερα (16.04.24) αναφερόμενη στα ελληνικά νησιά τα οποία αποτελούν προορισμούς για τους Γερμανούς συνταξιούχους.

Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός συνταξιοδότησης για τους Γερμανούς, αναφέρει και τα ακίνητα εξακολουθούν να είναι φθηνά σε πολλά μέρη, το κράτος προσφέρει ελκυστικές φορολογικές ελαφρύνσεις και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει καλή φήμη.

Η κυβέρνηση ενισχύει τη ζήτηση με παραχωρήσεις, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα. Όποιος μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία στην Ελλάδα πληρώνει μόνο επτά τοις εκατό φόρο εισοδήματος εκεί. «Ο ενιαίος συντελεστής επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του συνταξιούχου που αποκτήθηκε στο εξωτερικό και ισχύει για 15 φορολογικά έτη», εξηγεί εταίρος της δικηγορικής εταιρείας στην Αθήνα.

Το ελληνογερμανικό δικηγορικό γραφείο συμβουλεύει όσους μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα. Η βασική προϋπόθεση είναι να περνάτε τουλάχιστον 183 ημέρες το χρόνο στη χώρα. «Αυτό πρακτικά δεν ελέγχεται από την ελληνική πλευρά, αλλά ελέγχεται από τις γερμανικές φορολογικές αρχές», λέει ο Reinhardt.

Υπάρχουν επίσης περιορισμοί. Για παράδειγμα, τα εισοδήματα από ενοίκια που αποκτώνται στη Γερμανία φορολογούνται και εκεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και τις συνταξιοδοτικές πληρωμές από τον δημόσιο τομέα. Τα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις υπόκεινται τουλάχιστον σε περιορισμένη φορολογική υποχρέωση, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

To άρθρο Handelsblatt: «Σειρά παραδείσων» για Γερμανούς συνταξιούχους διαθέτει η Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button