Οικονομία

ΟΛΠ: Νέα υψηλά έσοδα και κέρδη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΟΛΠ Α.Ε. (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) σημειώνει τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία της, αναφορικά με τα έσοδα και την κερδοφορία, σύμφωνα με την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2023 στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της ΟΛΠ για το 2023 ανήλθαν σε 219,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση ποσού 25,2 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 12,9%, σε σχέση με το 2022 (194,6 εκατ. ευρώ).

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 96,2 εκατ. ευρώ έναντι 74,7 εκατ. ευρώ του 2022, σημειώνοντας αύξηση 28,8%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 66,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 26,3% συγκριτικά με τα 52,9 εκατ. ευρώ του 2022.

Τέλος, το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε 1,34 ευρώ αυξημένο κατά 29% σε σύγκριση με το 2022 όπου ήταν 1,04 ευρώ.

Επισημαίνεται παράλληλα, ότι οι υψηλές επιδόσεις της εταιρείας δεν καταγράφονται μόνο συνολικά, αλλά σημειώνονται και σε όλες τις επιμέρους δραστηριότητες του λιμένα, την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Η εταιρεία συνεχίζει να εφαρμόζει με απόλυτη συνέπεια τον σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά, υλοποιώντας τα έργα και τις απαραίτητες επενδύσεις που το εκσυγχρονίζουν και το καθιστούν διαχρονικά πλέον ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης στο οποίο παρέχονται υψηλές υπηρεσίες για το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button