Αθλητικά

Champions League Live: Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4, Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2

Τα δύο πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League αναμένεται να βρουν κάτοχο απόψε, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα ο αγώνας ρεβάνς της  Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν (COSMOTE SPORT 2) και αυτός της Ντόρτμουντ με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης (COSMOTE SPORT 3).

Ο αγώνας των Καταλανών με τους Γάλλους διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, όπου οι «μπλαουγκράνα» θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τη νίκη τους με 3-2 σκορ που σημείωσαν στο «Παρκ Ντε Πρενς», προκειμένου να είναι αυτοί που θα προκριθούν στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ και η Ατλέτικο διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βεστφαλία. Οι Ισπανοί έχουν τον πρώτο λόγο μετά τη νίκη τους 2-1 στο πρώτο ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες που θα πάρουν τα «εισιτήρια» από τις ρεβάνς σε Βεστφαλία και Καταλονία θα συνθέσουν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών, τη στιγμή που το δεύτερο θα προκύψει την Τετάρτη (17/04) μετά τους επαναληπτικούς, Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Μονζουίκ» για το συγκρότημα του Τσάβι, καθώς άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από εκπληκτική προσπάθεια και γύρισμα του Γιαμάλ από τα δεξιά ο Ραφίνια από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα δύο τερμάτων στη μάχη πρόκρισης με τους Γάλλους για το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά.

Στο 29ο λεπτό ο Αραούχο έκανε φάουλ στον Μπαρκολά στα όρια της μεγάλης περιοχής των Καταλανών και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι, καθώς ήταν υπέπεσε σε αυτό το φάουλ, όντας ο τελευταίος παίκτης.

Εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πίεσε τους «μπλαουγκράνα» και έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης με έναν πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, τον Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε το 1-1 στο 40′.

Μάλιστα οι Παριζιάνοι κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή, φέρνοντας το ζευγάρι στην απόλυτη ισορροπία, καθώς με γκολ του Βιτίνια πήρε προβάδισμα με 2-1 μέσα στη Βαρκελώνη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα έχοντας δοκάρι 2 λεπτά αργότερα με τον Λεβαντόφσκι, με τον προπονητή των γηπεδούχων, Τσάβι λίγο αργότερα να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, καθώς χτύπησε και έριξε ένα σταντ.

Στο 59′ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Καταλανούς, καθώς ο Ζοάο Κανσέλο ανέτρεψε τον Ντεμπελέ, με τον διαιτητή να σφυρίζει αμέσως πέναλτι.

Την μπάλα έστησε στην άσπρη βούλα ο Εμπαπέ, ο οποίος νίκησε τον Τερ Στέγκεν, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Στο άλλο ματς, αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η Ατλέτικο με τον Μοράτα στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του 5ου λεπτού (σ.σ.: ο επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ και έστειλε την μπάλα άουτ), το πέτυχαν οι Γερμανοί στο 34′.

Από πάσα του Χούμελς ο Μπραντ μπήκε μέσα στη μικρή περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ, φέρνοντας το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία.

Εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ οι Βεστφαλοί κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, βάζοντας και πάλι… φωτιά στο κατάμεστο Signal Iduna Park».

Πιο συγκεκριμένα στο 39′ έκανε το 2-0 με διαγώνιο σουτ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του όσον αφορά στην πρόκριση.

Η απάντηση των Μαδριλένων ήρθε στο 49′, όταν ο Xούμελς με αυτογκόλ έβαλε εκ νέου στο παιχνίδι της πρόκρισης τους Ισπανούς, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κορέα στο 64′.

Πάντως οι γηπεδούχοι, όχι μόνο αντέδρασαν αλλά πετυχαίνοντας δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών με τους Φούλκρουγκ και Σάμπιτσερ έκαναν και 4-2, φτάνοντας και πάλι σε σκορ πρόκρισης.

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 (COSMOTE SPORT 2)

Γκολ: 12′ Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), 40′ Ντεμπελέ (Παρί Σεν Ζερμέν), 54′ Βιτίνια (Παρί Σεν Ζερμέν), 61′ πεν.,89′  Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Κίτρινες: Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Φαμπιάν (Παρί Σεν Ζερμέν), Λεβαντόφσκι (Μπαρτσελόνα), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Γκουντογκάν (Μπαρτσελόνα)

Κόκκινες: 29′ Αραούχο (Μπαρτσελόνα)

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Αραούχο, Πέδρι, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Ντε Γιονγκ, Γκουντογκάν, Κούντε, Βαμάλ, Κουμπαρσί

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Λούκας Ερνάντες, Νολυνο Μέντες, Φαμπιάν, Βιτίνια, Ζαϊρί Εμερί, Μπαρκολά, Ντεμπελέ, Εμπαπέ

Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης  4-2 (COSMOTE SPORT 3)

Γκολ: 34′ Μπραντ (Ντόρτμουντ), 39′ Μάτσεν (Ντόρτμουντ), 49′ αυτ. Χούμελς (Ατλέτικο), 64′ Κορέα (Ατλέτικο), 71′ Φούλκρουγκ (Ντόρτμουντ), 74′ Σάμπιτσερ (Ντόρτμουντ)

Κίτρινες: Αθπιλικουέτα (Aτλέτικο), Ρίερσον (Ντόρτμουντ), Ερμόσο (Aτλέτικο)

Κόκκινες:

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σλότερμπεργκ, Σάντσο, Φούλκρουγκ, Χούμελς, Μπραντ, Σάμπιτσερ, Μάατσεν, Καν, Ρίερσον, Αντεγιέμι

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένεθ, Ερμόσο, Βίτσελ, Αθπιλικουέτα, Κόκε, Μόινα, Γιορέντε, Ντε Πολ, Γκριεζμάν, Μοράτα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button