Τεχνολογία

Τα επόμενα Hyundai και Kia θα συνδέονται με τις συσκευές του σπιτιού για απομακρυσμένο έλεγχο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hyundai και η Kia υπέγραψαν συμφωνία με την Samsung Electronics για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτοκινήτων που θα παρέχει υπηρεσίες Car-to-Home και Home-to-Car.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία, η οποία οριστικοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου, αποσκοπεί στη βελτίωση της μελλοντικής συνδεσιμότητας μεταξύ των σπιτιών και των οχημάτων, μέσω χρήσης της πλατφόρμας Internet of Things του κορεατικού τεχνολογικού κολοσσού, γνωστής και ως SmartThings.

Οι ιδιοκτήτες των μελλοντικών Hyundai και Kia θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ψηφιακές συσκευές του σπιτιού τους, μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω των οθονών των οχημάτων τους. Και αντιστρόφως, θα μπορούν να παρακολουθούν διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου από το σπίτι τους, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI), τηλεοράσεις και εφαρμογές σε smartphone.

Ενεργοποιώντας τη “Λειτουργία σπιτιού” από το όχημά τους, θα μπορούν να συνδέουν τα σπίτια τους με τα οχήματά τους. Για παράδειγμα, θα ενεργοποιούν το κλιματιστικό και τον καθαριστή αέρα στο σπίτι, καθώς και τη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα και τα φώτα, δημιουργώντας ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν φεύγουν από το σπίτι, θα μπορούν να επιλέξουν τη “Λειτουργία μακριά” για να σβήσουν τα περιττά φώτα, να ενεργοποιήσουν τη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα για να διατηρήσουν το χώρο καθαρό όσο λείπουν και να προρυθμίσουν τον κλιματισμό του οχήματος σε μια άνετη θερμοκρασία. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) των εταιρειών Hyundai Motor και Kia μπορούν να παρακολουθούν και να τροποποιούν τις καλύτερες ώρες φόρτισης των οχημάτων τους, αξιοποιώντας την ενσωματωμένη υπηρεσία οικιακής διαχείρισης ενέργειας του SmartThings.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button