Οικονομία

Γερμανία: Ο καγκελάριος Σολτς θα επισκεφθεί την Κίνα τον Απρίλιο

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί την Κίνα στις 15 – 16 Απριλίου, ανέφερε σήμερα (7.2.2024) η εφημερίδα Faz, επικαλούμενη πρόσκληση που εστάλη σε εκπροσώπους επιχειρήσεων από την Επιτροπή Γερμανικών Επιχειρήσεων Ασίας – Ειρηνικού.

Ο Όλαφ Σολτς στην επίσκεψη του στην Κίνα θα συνοδεύεται από επιχειρηματική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι δημόσιες εμφανίσεις του Σολτς ανακοινώνονται την Παρασκευή (9.2.2024) πριν από την έναρξή τους.

Η τελευταία φορά που ο Σολτς βρισκόταν στην Κίνα ήταν τον Νοέμβριο του 2022, όταν συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Στην πρώτη επίσκεψη ενός ηγέτη της G7 στην Κίνα μετά την πανδημία της COVID-19, ο Σολτς πίεσε τον Σι να ασκήσει την επιρροή του στη Ρωσία ώστε να θέσει τέλος στην εισβολή της στην Ουκρανία, λέγοντας πως το Πεκίνο έχει ευθύνη ως μεγάλη δύναμη να το κάνει.

Ο Σολτς πηγαίνει στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Η Επιτροπή Ασίας – Ειρηνικού θα καταρτίσει έναν κατάλογο των ενδιαφερομένων μερών, με την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία να λαμβάνει την τελική απόφαση για το ποιος θα συνοδεύσει τον Σολτς στην Κίνα αυτή τη φορά, σύμφωνα με τη Faz. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Γερμανία: Ο καγκελάριος Σολτς θα επισκεφθεί την Κίνα τον Απρίλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button