Αθλητικά

Πυγμαχία: Τέσσερα μετάλλια για την Εθνική μας ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

To μεσημέρι της Δευτέρας επέστρεψε από την Κροατία η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας, η οποία συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «Youth Men and Women», που διεξήχθη από τις 𝟐 έως τις 𝟏𝟓 Απριλίου στο Πόρετς, έχοντας κατακτήσει 4 μετάλλια, ένα χρυσό, ένα ασημένιο, δύο χάλκινα και 5 πέμπτες θέσεις σε μια από τις δυσκολότερες και σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις.

Σε μια εξαιρετική επίδοση, που ανεδείχθη σε θρίαμβο για την Εθνική Ομάδα, τέσσερις Ελληνίδες αθλήτριες με την αφοσίωση, την άρτια προετοιμασία και το ταλέντο τους, ανέδειξαν την υψηλή ποιότητα της Ελληνικής Πυγμαχίας, δείχνοντας ότι η γυναικεία παρουσία στο άθλημα δεν είναι μόνο ισάξια αλλά και πρωταγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Χρυσή» Παναγιώτα Κούζιλου, η «Ασημένια» Ουρανία Κάντζαρη, οι «Χάλκινες» Μαρία Γεωργοπούλου και Άννα Μαρία Τριφύλλη σήκωσαν ψηλά την «σημαία» της Ελληνικής Πυγμαχίας και φορώντας τα μετάλλια τους γεμάτες χαμόγελα και υπερηφάνεια κατά την άφιξή τους «έπεσαν» στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων αλλά και φίλων που τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μοιράζοντας λουλούδια σε όλη την Ελληνική Αποστολή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρης Μαριόλης δεν έκρυψε την συγκίνησή του και απευθυνόμενος σε όλους τους Αθλητές και τις Αθλήτριες έδωσε συγχαρητήρια δηλώνοντας τα εξής: «Η Ελληνική Πυγμαχία ζει μια ιστορική στιγμή, καθώς καταφέρατε ακόμη μία φορά να κατακτήσετε τέσσερα μετάλλια και 5 πέμπτες θέσεις σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας.

Η επιτυχία των κοριτσιών μας να κατακτήσουν 4 μετάλλια αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάπτυξη και την προώθηση της γυναικείας πυγμαχίας στην Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ξεχωρίζουν στην αθλητική σκηνή, προσφέροντας παράλληλα υπέροχα παραδείγματα για τους νέους και τις νέες αθλήτριες που ξεκινούν το «ταξίδι» τους στην πυγμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σπουδαία επιτεύγματά τους είναι έμπνευση για όλους μας και ενισχύουν την πίστη μας για το λαμπρό μέλλον της Ελληνικής Πυγμαχίας. Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές μας για τις εξαιρετικές επιδόσεις και την ανάδειξη του νέου «άθλου» μας σε Διεθνές επίπεδο. Το άθλημά μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία και οι επιτυχίες αυτές δείχνουν το δρόμο προς την ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση και επιτυχία στο μέλλον. Η υποστήριξη και η προώθηση του πυγμαχικού αθλήματος, ειδικά της γυναικείας πυγμαχίας, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η Εθνική μας Ομάδα κατάφερε με τις εξαιρετικές εμφανίσεις της να παραμείνει επάξια στην Κορυφή της Ευρώπης σημειώνοντας τις εξής διακρίσεις:

🥇 ΚΟΥΖΙΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 57 k.g

🥈 ΚΑΝΤΖΑΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ 54 k.g

🥉 ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ 48 k.g

🥉 ΓΕΩΡΓΟΠΟΎΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 50 k.g

5ος ΠΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 57 k.g

5ος ΚΑΛΥΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 60 k.g

5ος ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 63,5 k.g

5η ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ 52 k.g

5η ΖΑΡΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 66 k.g

Τα «γαλανόλευκα γάντια» φόρεσαν επίσης οι:

ΜΠΟΔΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ 54 k.g

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΤΑΒΙΝΤ 75 k.g

ΖΕΝΟΥΝΛΛΑΡΙ ΔΑΝΑΗ 60 k.g

Την Εθνική Ομάδα συνόδευσαν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Νίκος Πλέας και Βαγγέλης Παπουτσάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button