Οικονομία

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στις 25 Απριλίου – Ανοιχτά την Κυριακή 28 Απριλίου

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα στις 25 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, στην οποία σημειώνεται ότι την Κυριακή 28 Απριλίου θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Με αυτή την αφορμή ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Μετά τα τεκμηριωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τα οποία καταγράφουν πτώση 3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 για τα μικρά καταστήματα που λειτουργούν με απλογραφικά βιβλία και ύστερα από τρεις δύσκολους μήνες στο ξεκίνημα του 2024, εύχομαι και ελπίζω τούτη η εορταστική περίοδος να σημάνει την απαρχή της αύξησης της αγοραστικής κίνησης.

Μια αύξηση που αναμένουμε και ευχόμαστε να επιτευχθεί όχι μόνο στις περιοχές που καταγράφουν μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά και στις συνοικιακές αγορές οι οποίες πρέπει να στηριχθούν από την τοπική κοινωνία.  

Τα καταστήματα του κέντρου και των περιφερειακών αγορών της Αθήνας περιμένουν τους καταναλωτές να κάνουν τα πασχαλινά τους ψώνια, με γεμάτα ράφια και ελκυστικές τιμές. Καλή Ανάσταση και ευτυχισμένο Πάσχα σε όλο τον κόσμο»

Το εορταστικό ωράριο

Το ωράριο που προτείνει ο σύλλογος είναι συνεχές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από την Πέμπτη 25 Απριλίου και την Κυριακή 28 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα του συλλόγου προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Πέμπτη το ωραίο που προτείνεται είναι συνεχές 9 το πρωί με 9 το βράδυ, την Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Την Τρίτη θα είναι κλειστά λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στις 25 Απριλίου – Ανοιχτά την Κυριακή 28 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button