lifestyle

Πέντε tips που πρέπει να ξέρεις αν υιοθέτησες γάτα

Αν είναι η πρώτη φορά που απέκτησες γάτα, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το κατοικίδιό σου αλλά και για να το πώς να το κάνεις να εγκλιματιστεί στον χώρο σου.

1) Κάνε τη γάτα σου να νιώθει ασφαλής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις πρώτες ημέρες προσπάθησε να έχει δικό της δωμάτιο ή χώρο όπου μπορεί να αποσυρθεί και να αισθανθεί ασφαλής. Βάλε ένα άνετο κρεβάτι με μια κουβερτούλα για να μπορεί το κατοικίδιό σου να χουχουλιάσει.

2) Η 1η επίσκεψη στον κτηνίατρο

Η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη για να κανονιστούν τα πρώτα εμβόλια και να εκδοθεί το βιβλιάριο υγείας του κατοικιδίου σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3) Συμβίωση με άλλα κατοικίδια

Αν έχεις κι άλλα κατοικίδια στο σπίτι, προσπάθησε να τα φέρεις σταδιακά σε επαφή. Καλό θα ήταν να κοιμηθούν σε ξεχωριστό χώρο τα πρώτα 24ωρα ώστε να αποφευχθούν τυχόν τσακωμοί.

4) Γίνε δημιουργικός με τα μπολ φαγητού και νερού

Τοποθέτησε μικρά μπολ νερού σε διαφορετικά σημεία στο σπίτι ή επένδυσε σε μπολ με σιντριβάνι, καθώς μερικές γάτες προτιμούν να πίνουν τρεχούμενο νερό.

5) Αφιέρωσε χρόνο στη γάτα

Πέρασε χρόνο με το κατοικίδιό σου παίζοντας διάφορα παιχνίδια. Αυτό κρατά τον εγκέφαλο της γάτας απασχολημένο και τη βοηθά να αναπτύξει καλές δεξιότητες κοινωνικοποίησης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button