ΓυναίκαΟμορφιά

Οι 3 συνήθειες που πρέπει αποβάλλεις μόλις φτάσεις στα 30

Οι ανάγκες και οι τάσεις κάθε γενιάς αλλάζουν και η ουσία βρίσκεται στο να μπορούμε να χαρούμε κάθε δεκαετία έτσι όπως εμείς επιθυμούμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 3 συνήθειες που μας «κρατούν πίσω και δυστυχισμένους» και καλό θα ήταν να τις αποβάλλουμε μπαίνοντας στην δεκαετία των 30, προκειμένου να την χαρούμε όπως αξίζει.

Σταμάτα να σκέφτεσαι πως οι άλλοι «τα έχουν όλα φτιαγμένα»

Ένα από λανθασμένα μοτίβα σκέψης, τα οποία κουβαλάμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, είναι το να σκεφτόμαστε πως οι υπόλοιποι άνθρωποι στην ηλικία μας, έχουν μια “ιδανική και φτιαγμένη ζωή”. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Κάθε κατάσταση, κάθε άνθρωπος και ζευγάρι, αντιμετωπίζει διαρκώς προβλήματα και προκλήσεις. Η ουσία είναι στο πως τις διαχειριζόμαστε. Με σύγκριση και συναισθήματα αδικίας που δεν μας βοηθούν να προχωρήσουμε μπροστά; Ή με κατανόηση και κριτική σκέψη για το πως θα τα ξεπεράσουμε. Εντόπισε τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει στην καθημερινότητα σου, και σου δημιουργεί δυστυχία και ανέλαβε δράση για να το αλλάξεις. Μη διστάσεις σε αυτό το κομμάτι, να το συζητήσεις και με έναν ειδικό ψυχοθεραπευτή.

Μην παραμένεις άλλο σε μια δουλειά που δεν σε γεμίζει

Μπορεί στα 18 να νιώθεις πως είσαι ανεξάρτητος και οφείλεις να τα βγάζεις μόνος/η στη ζωή, ωστόσο στα 30 είναι ώρα να επιλέγεις αυτό που θες και να μην συμβιβάζεσαι. Πλέον, ο επαγγελματικός στίβος είναι διαφορετικός και δεν είσαι υποχρεωμένος να βολευτείς σε μια θέση δουλειάς για 30 χρόνια ή μέχρι να βγεις σε σύνταξη. Αντιθέτως έχεις όλα τα μέσα και τις ευκαιρίες να δοκιμάσεις πολλές εταιρείες, θέσεις και πειραματισμούς, μέχρι να βρεις τι είναι αυτό που κάνει την καθημερινότητα και την ρουτίνα, κάπως πιο υποφερτή. Καθοριστικό στοιχείο στην ικανοποίηση που παίρνεις από την δουλειά σου, είναι και η εξέλιξη, όπως επίσης και οι αλλαγές.

Μην σκέφτεσαι πως τα καλύτερα χρόνια είναι πίσω σου

Είναι μια λανθασμένη διατύπωση ή σκέψη, η οποία πέρα από ότι δεν ισχύει, σου δημιουργεί και έντονο συναισθηματικό βάρος. Κοιτάμε πίσω μόνο για να εκτιμήσουμε αυτά που περάσαμε, και έχουμε το βλέμμα μας μπροστά για όλα τα καλύτερα που θα έρθουν. Κάθε δεκαετία έχει τα δικά της θετικά στοιχεία και είναι δική σου επιλογή αν θα τα δεις και θα τα εκτιμήσεις όπως αναλογεί.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button