Πολιτική

Κέρι σε Μητσοτάκη: Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας, απίστευτο το ρεκόρ της Ελλάδας στις ΑΠΕ

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στον τομέα του περιβάλλοντος με αιχμή την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, έδωσε ο Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διεθνή διάσκεψη «9ο Our Ocean Conference».

«Έχετε επιτύχει ένα απίστευτο ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά μόνο από ανανεώσιμες πηγές για μεγάλο χρονικό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι», τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι -ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους στον τομέα του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο- απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2004 συνεχάρη επίσης τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

«Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας», επισήμανε ο κ. Κέρι ευχαριστώντας τον κ. Μητσοτάκη για την άψογη διοργάνωση της 9ης διεθνούς διάσκεψης για τον Ωκεανό, το αποτύπωμα της οποίας, όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό: αναλήφθηκαν 400 δεσμεύσεις, συνολικής αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, πρόσθεσε ο κ. Κέρι, στο πλαίσιο των 9 Διεθνών Διασκέψεων για τον Ωκεανό, έχουν αναληφθεί 2.500 πρωτοβουλίες, συνολικής αξίας 138 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο σύνολο του πλανήτη. Είπε ακόμη ότι το 47% των νέων προστατευόμενων περιοχών στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα αυτής της διάσκεψης.

To άρθρο Κέρι σε Μητσοτάκη: Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας, απίστευτο το ρεκόρ της Ελλάδας στις ΑΠΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button