Πολιτική

Φίλης: Με επικίνδυνη δράση ο Μπελέρης, ο Μητσοτάκης να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Κατά της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου τάσσεται ο Νίκος Φίλης, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (15.4.24) ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο παράνομα φυλακισμένος αλλά νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς, καταφέρεται κατά της υποψηφιότητας Μπελέρη, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε σε αυτή την επιλογή επειδή «είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά

Κατηγορώντας μάλιστα τον Φ. Μπελέρη για «επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα παρακρατική και προβοκατόρικη δράση».

Η ανάρτηση Μπελέρη

«Πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ», υποστηρίζει αρχικά ο Νίκος Φίλης και συνεχίζει:

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ανεξαρτήτως της περιπέτειάς του ως καταργηθείς Δήμαρχος Χιμάρας, που αντανακλά το προβληματικό επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και επιδιώξεις σε βάρος του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου, βαρύνεται με επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα παρακρατική και προβοκατόρικη δράση».

«Όπως μας θύμισε ο Δ. Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών (29.5.2023), ο Μπελέρης ήταν μεταξύ των επτά  συλληφθέντων στα σύνορα με την Αλβανία τη νύχτα της 18ης-19η Μαρτίου 1995 από Έλληνες συνοριοφύλακες στα δύο αυτοκίνητα των οποίων βρέθηκε βαρύς οπλισμός (εννιά αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματοι, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες). Η υπόθεση συνδυάστηκε με την επίθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης ΜΑΒΗ στο αλβανικό στρατόπεδο της Επίσκοπής τον Απρίλιο του 1994 και τη δολοφονία δύο Αλβανών στρατιωτικών», γράφει ο πρώην υπουργός.

«Ο Μπελέρης και οι συγκατηγορούμενοί του φαίνεται πως είχαν στόχο άλλο στρατόπεδο στα ελληνοαλβανικά σύνορα και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μια νέα αιματοχυσία. Παρά το γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου  είχε μιλήσει για μια «οργανωμένη και άκρως επικίνδυνη υπόθεση που από εμάς δεν πρόκειται να κουκουλωθεί» (24.7.1995), μέσα από δικαστικούς μαιάνδρους τα βαριά κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα  και οι επτά καταδικάστηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999, σε ποινές φυλάκισης 18-20 μηνών», σημειώνει.

Και επισημαίνει: «Ο Μπελέρης διαφημίζεται στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, έχει συμμετάσχει σε φασιστικές  συνάξεις του ΛΑΟΣ και έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές του καταδικασμένου  αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου, καθώς και του Καρατζαφέρη».

«Με όλη αυτή την “προϋπηρεσία”, ο Μπελέρης,  μοιάζει ιδανικό ανάχωμα στη διαρροή ψήφων της ΝΔ προς τα Ακροδεξιά κόμματα. Προφανώς, γι’ αυτό τον επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης. Για να εκμεταλλευτεί τη φυλάκισή του στην Αλβανία, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει στο σκοτάδι την υπόλοιπη δράση του. Πρόκειται για κοντόφθαλμη τυχοδιωκτική επιλογή. Για έναν ακόμη σφιχτό εναγκαλισμό της ΝΔ με την Ακροδεξιά».

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετά τα παραπάνω δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια,  να αποπέμψει τον Φρέντι Μπελέρη από το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Ν. Φίλης.

To άρθρο Φίλης: Με επικίνδυνη δράση ο Μπελέρης, ο Μητσοτάκης να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button