Τεχνολογία

Ερντογάν: Η επίσκεψη Μητσοτάκη αποτελεί σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την προεσευχή της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι ένα είδος ανταποδοτικής επίσκεψης. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και προσέθεσε: «Θα έχουμε συνομιλίες για το πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας σε πολύ καλύτερη θέση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε και τις πρόσφατες εξελίξεις στον άξονα των σχέσεων Ισραήλ – Ιράν:

«Το Ισραήλ λέει διαφορετικά πράγματα. Ομοίως, το Ιράν προβάλλει διαφορετικές απόψεις. Δεν υιοθετούμε τίποτα και δεν υπάρχει πραγματικά καμία εξήγηση που να μην είναι παράλογη. Δεν μπορείτε να πείτε ότι το Ιράν λέει την αλήθεια στις δηλώσεις του. Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό για το Ισραήλ ούτως ή άλλως. Βάζουν μπροστά τις ΗΠΑ. Πολύ πιο σημαντικό, βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ στις πρόσφατες δηλώσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ενώ όλοι είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης, οι ΗΠΑ δυστυχώς αποκαλύπτουν τη στάση τους παίρνοντας το μέρος του Ισραήλ. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό ούτως ή άλλως».

Σε ερώτηση για την αναμενόμενη αυριανή επίσκεψη του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, ο πρόεδρος Ερντογάν απέφυγε να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο των συνομιλιών λέγοντας: «Αν θέλετε, ας κρατήσουμε την ατζέντα μεταξύ μας και του κ. Χανίγε και ας πράξουμε αναλόγως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button