Τεχνολογία

ΗΠΑ και Βρετανία επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία επέβαλαν σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, κυρώσεις στο Ιράν, θέτοντας στο στόχαστρο «το ιρανικό πρόγραμμα για drones, τη βιομηχανία χάλυβα και την αυτοκινητοβιομηχανία» μετά την επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο εναντίον του Ισραήλ.

Οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον θέτουν στο στόχαστρο «16 άτομα και δύο οντότητες που επιτρέπουν την παραγωγή ιρανικών drones», μεταξύ των οποίων τα Shahed που «χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση της 13ης Απριλίου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορούν επίσης τρεις θυγατρικές της ιρανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Bahman Group και το ιρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν το Ιράν «να λογοδοτήσει» με τις νέες αυτές κυρώσεις που έχουν στόχο την Ισλαμική Δημοκρατία.

Είπε πως οι κυρώσεις έχουν σκοπό να «περιορίσουν τα αποσταθεροποιητικά στρατιωτικά προγράμματα του Ιράν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τις κυρώσεις του Λονδίνου, αυτές θέτουν στο στόχαστρο «πολλούς ιρανικούς στρατιωτικούς οργανισμούς, άτομα και οντότητες που εμπλέκονται στις ιρανικές βιομηχανίες για drones και την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων», διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών.

Το Ιράν εξαπέλυσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή περισσότερα από 350 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το σύνολο σχεδόν των οποίων αναχαιτίστηκαν εν πτήσει.

Η Τεχεράνη παρουσίασε την επίθεσή της ως ανταπάντηση σε ένα φονικό πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ και είχε στόχο το ιρανικό προξενείο της Δαμασκού στις αρχές Απριλίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button