Τεχνολογία

Μπάιντεν: Η Ουάσινγκτον δεσμεύεται να προστατεύσει τα συμφέροντα των εταίρων της στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θέλει να αποφύγει μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Μαζί με τους εταίρους μας συντρίψαμε αυτήν την επίθεση» του Ιράν, είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι εργάζεται «για μια κατάπαυση του πυρός (στη Λωρίδα της Γάζας) που θα οδηγήσει τους ομήρους στο σπίτι τους και θα αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση της σύγκρουσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό του Ιράκ Σία αλ Σουντάνι στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον είναι δεσμευμένη στην ασφάλεια του Ισραήλ και, παράλληλα, δεσμεύεται να προστατεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των εταίρων τους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ.

Ο Σουντάνι παραδέχτηκε ότι οι απόψεις του Ιράκ και των ΗΠΑ για το τι συμβαίνει στην περιοχή μπορεί να διαφέρουν. Ωστόσο, η σχέση των δύο χωρών βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και, όπως είπε, σκοπεύει να συζητήσει με τον Μπάιντεν την αναβάθμισή της, από μια στρατιωτική συνεργασία σε πλήρη εταιρική σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button