Αθλητικά

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 3-2: Νίκη με «μυθική» ανατροπή για τους «Αρκάδες» στη Super League 1

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε φοβερή ανατροπή κόντρα στον Άρη, για την 16η αγωνιστική της Super League 1 και πήρε μία σπουδαία νίκη με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι του 2024 για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να βρει τρία γκολ στη συνέχεια και να φέρει… τούμπα το ματς με τον Άρη, παίρνοντας ένα σημαντικό “τρίποντο” για τη “μάχη” της πρώτης 6άδας της Super League 1. Οι “κίτρινοι” από την πλευρά τους, έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος, έχοντας πλέον τους “Αρκάδες” στο -1 στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα Τρίπολης. Μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα, ο  Ζαμόρα ανετράπη στην περιοχή από τον Χουχούμη και ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι, για να κάνει ο Μορόν το 1-0, με το 10ο γκολ του στη σεζόν για τους “κίτρινους”.

Οι Αρκάδες βγήκαν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν, αλλά ο Άρης “χτύπησε” στους κενούς χώρους και βρήκε το δεύτερο γκολ του στο 14′. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σουλεϊμάνοφ με φοβερό πλασέ με τη μία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο ματς.

Το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων “πάγωσε” τον Αστέρα Τρίπολης και μία κεφαλιά του Μιριτέλο άουτ ήταν η μοναδική καλή στιγμή για ένα γκολ στο επόμενο διάστημα. Ο Άρης ήλεγξε το ρυθμό και είχε σημαντικές ευκαιρίες με Ζαμόρα και Πάρδο για ένα τρίτο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε.

Οι Αρκάδες αντέδρασαν έτσι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αφού έχασαν μία… αδιανόητη ευκαιρία με άτοχο πλασέ του Κρεσπί σε κενή εστία, κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ από στημένη μπάλα. Ο Καλτσάς κέρδισε πέναλτι στο 45′ και ο Μιριτέλο το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 στο παιχνίδι και το ημίχρονο.

Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα και ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με φόρα στο δεύτερο μέρος, “πιέζοντας” για ένα δεύτερο γκολ. Το βρήκε μάλιστα στην πρώτη του καλή στιγμή, με τον Μιριτέλο να σκοράρει με κεφαλιά στο 50′. Το γκολ μέτρησε αρχικά για οφσάιντ, αλλά το VAR άλλαξε την απόφαση και οδήγησε στο 2-2 το ματς.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μάλιστα να φθάσουν στη συνέχεια και στην ολική ανατροπή, καθώς στο 61′, Οντουμπάτζο έκανε αδιανόητο λάθος στην άμυνα του Άρη, με τον Ζουγλή να κλέβει την μπάλα και να κάνει ασίστ σε κενή εστία στον Μουνάφο για το 3-2 του Αστέρα στην αναμέτρηση.

Ο Άρης δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να βρει ευκαιρίες για την ισοφάριση, με τον Τζούρασεκ στο 82′ να έχει τη μοναδική πολύ καλή στιγμή, με ωραία ντρίμπλα και σουτ, που έστειλε την μπάλα σύριζα από το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Το σκορ δεν άλλαξε έτσι μέχρι το φινάλε του αγώνα και ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, στο πρώτο παιχνίδι του 2024. 

 

To άρθρο Αστέρας Τρίπολης – Άρης 3-2: Νίκη με «μυθική» ανατροπή για τους «Αρκάδες» στη Super League 1 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button