Πολιτική

Κομισιόν: Της λείπουν πληροφορίες για να «χτυπήσει» το παράνομο εμπόριο πυροβόλων όπλων!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Σε απάντηση της, προς την Σουηδή ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Sara Skyttedal, η Επίτροπος Johansson, «ομολογεί» ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που απαιτούνται, για τις σχετικές εκτιμήσεις κινδύνου και για τον εντοπισμό τάσεων και πιθανών μελλοντικών κενών που σχετίζονται με το παράνομο εμπόριο πυροβόλων όπλων, βασικών εξαρτημάτων και πυρομαχικών.

Στην ερώτηση της, ωστόσο, η Σουηδή ευρωβουλευτής ανέφερε ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρότασή της, η Κομισιόν δηλώνει ότι χρειάζεται πρόσβαση σε δεδομένα προκειμένου να «αποτρέψει και να καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο πυροβόλων όπλων».

Ωστόσο, η σύνδεση μεταξύ της επίτευξης αυτού του στόχου και των δεδομένων που θέλει να συλλέξει η Επιτροπή είναι ασαφής.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της Επιτρόπου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση της κας Johansson εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των αδειών και των απορρίψεων για την εισαγωγή πυροβόλων όπλων, βασικών εξαρτημάτων και πυρομαχικών αποτελούν μέρος του συνόλου των πληροφοριών που απαιτούνται για τις σχετικές εκτιμήσεις κινδύνου και για τον εντοπισμό τάσεων και πιθανών μελλοντικών κενών που σχετίζονται με το παράνομο εμπόριο πυροβόλων όπλων, βασικών εξαρτημάτων και πυρομαχικών.

Η εκτίμηση επιπτώσεων που συνοδεύει την πρόταση της Επιτροπής για αναδιατύπωση του κανονισμού (ΕΕ) 258/2012 προσδιορίζει, ως ένα από τα προβλήματα, την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τις αρνήσεις χορήγησης αδειών εξαγωγής και την έλλειψη ελέγχων και αξιολογήσεων κινδύνου για τον εντοπισμό προκλήσεις και τάσεις ασφάλειας και να εξακριβωθεί η σωστή τελική χρήση των εξαγόμενων πυροβόλων όπλων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button