Πολιτική

ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία: «Ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού»

Το ΚΚΕ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Το ΚΚΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση έδωσαν «ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού» στη σύσκεψη για την οπαδική βία, ενώ το κόμμα έκανε αναφορά και στην δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και τόνισε ότι Πρωθυπουργός φάνηκε σαν να «μην είδε» τον θάνατο του 29χρονου από Κροάτες φασίστες που «έδρασαν ανενόχλητοι με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού».     

«Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού δίνει η κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όταν προβάλει ότι η δήθεν αντιμετώπιση της “οπαδικής βίας” μπορεί να γίνει με όλους όσοι ενσαρκώνουν το “ποδόσφαιρο – επιχείρηση”, στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν επίσημοι και ανεπίσημοι “οπαδικοί στρατοί” για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων. Όταν μάλιστα οι Ανώνυμες Εταιρείες στον αθλητισμό έχουν ευθύνη και για τη δράση φασιστικών ομάδων, οι οποίες με τον μανδύα του “οπαδού” αξιοποιούν τους συνδέσμους ως κάλυψη για την εγκληματική δράση τους», ανέφερε αρχικά το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το γεγονός ότι ίδια ή παρόμοια μέτρα “αυστηροποίησης” έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί ή και νομοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Γιατί πολύ απλά δε θιγούν τον πυρήνα του προβλήματος», συνέχισε η ανακοίνωση.

Στην αναφορά του ΚΚΕ στην δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ τονιζόταν: «Είναι δε εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν να μην είδε αυτό που τόσες μέρες βλέπει όλος ο ελληνικός λαός και η νεολαία, ότι η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής δράσης ομάδας Κροατών φασιστών, οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα μας, με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού».

«Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους, ιδιαίτερα όλους όσοι έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, να απομονώσουν τους φασίστες από κάθε σύνδεσμο. Να αντιπαλέψουν τα νήματα που συνδέουν τον αθλητισμό με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», κατέληηε η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

To άρθρο ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία: «Ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button