Οικονομία

ΔΥΠΑ: Στις 20 και 25 Απριλίου οι εκδηλώσεις «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές»

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καλεί νέους αλλά και τους γονείς τους στις εκδηλώσεις ενημέρωσης «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. 

Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως στόχο να αναδείξουν τις πολλές και σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η τεχνική εκπαίδευση, η ΔΥΠΑ επενδύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και των εργαστηρίων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).

Ακόμη, να επεκτείνουν τις εκδηλώσεις γνωριμίας του κοινού με τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.

Στο Open Day της Αθήνας, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, καθώς για πρώτη φορά δημιουργείται ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, όπου σε ένα εορταστικό κλίμα μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν δεκάδες από τις ειδικότητες των ΕΠΑΣ Μαθητείας και των ΣΑΕΚ της Αττικής.

Αντίστοιχα, στο Open Day της Λαμίας, η ΕΠΑΣ και η ΣΑΕΚ ανοίγουν για πρώτη φορά τις πόρτες τους στο κοινό της πόλης. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μουσική και street food και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις εκπαιδευτικές μας κοινότητες, που θα τους ξεναγήσουν στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις.

Οι εκδηλώσεις «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ειδικότητες και τη φιλοσοφία του δυϊκού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ, να μάθουν για τις δραστηριότητες, τις ευρωπαϊκές και εθνικές διακρίσεις, τις διεθνείς συνεργασίες και τις λοιπές πρωτοβουλίες των σχολών, καθώς επίσης να ανακαλύψουν τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται μετά την αποφοίτηση.

Διοργανώνονται από τη ΔΥΠΑ το Σάββατο 20 Απριλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 έως τις 22:00 και την Πέμπτη 25 Απριλίου στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Λαμίας από τις 10:00 έως τις 18:00.

Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας στην σελίδα της ΔΥΠΑ – επαγγελματική εκπαίδευση.

Όλες πληροφορίες για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ – αρχική επαγγελματική κατάρτιση.

To άρθρο ΔΥΠΑ: Στις 20 και 25 Απριλίου οι εκδηλώσεις «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button