Πολιτική

Η Ελλάδα 2η στη στήριξη της μητρότητας ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ

Βίντεο στην πλατφόρμα του TikToK ανάρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το επίδομα μητρότητας. Ο πρωθυπουργός εξηγεί το «παράλογο», όπως σημειώνει, που γινόταν με το επίδομα μητρότητας της γυναίκας που εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη του δημογραφικού, ενώ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη 2η θέση, στις χώρες του ΟΟΣΑ, στη στήριξη της μητρότητας.

«Σε λιγότερο από 1 λεπτό πριν το ευχάριστο να σας πω ένα παράλογο: Αν μια γυναίκα γινότανε μητέρα και ήταν δημόσιος υπάλληλος, έπαιρνε επίδομα μητρότητας για 9 μήνες, αν ήταν ιδιωτική υπάλληλος για 6 μήνες και ήταν αυτοαπασχολούμενοι για τρεισήμισι μήνες», λέει χαρακτηριστικά.

«Το γιατί συνέβαινε αυτό δεν είναι η ώρα να το εξηγήσουμε. Αποφασίσαμε όμως να το αλλάξουμε, γιατί η στήριξη του δημογραφικού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Πριν από δύο μέρες άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες. Προσθέστε σε αυτό και το επίδομα γέννησης, το οποίο έχει αυξηθεί από τα 2000 στα 2400 ευρώ έως και 3.500 ευρώ και μάλιστα ισχύει και αναδρομικά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι νέες οικογένειες παίρνουν καθαρά στο χέρι 1.000 ευρώ το μήνα για εννιά μήνες», σημειώνει.

«Κάπως έτσι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας και αυτή είναι σίγουρα μια διάκριση που μας κάνει πολύ υπερήφανους».

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

@kyriakosmitsotakis_

Επίδομα Μητρότητας!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button