Αθλητικά

Τέλος οι επαναληπτικοί αγώνες από τη σεζόν 2024-25

Η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει τέλος στους επαναληπτικούς αγώνες στο Κύπελλο Αγγλίας, σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα παιχνίδια στο Νησί και να ενισχυθεί περαιτέρω η Premier League.

Όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα, από τη σεζόν 2024-25, δεν θα υπάρχουν επαναληπτικοί αγώνες από τον πρώτο κιόλας γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με τις αναμετρήσεις να έχουν πλέον παράταση και πέναλτι από το πρώτο ματς, σε περίπτωση ισοπαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η FA έκανε γνωστά τα εξής: «Η τρέχουσα μορφή, η οποία δεν έχει επαναληπτικούς από τον πέμπτο γύρο και μετά, έχει επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης υπό το πρίσμα των αλλαγών στο ημερολόγιο που προέρχονται από τις διευρυμένες διοργανώσεις της UEFA. Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα διεξάγεται πλέον το προτελευταίο Σαββατοκύριακο της σεζόν της Premier League, ένα Σάββατο χωρίς αγώνες της Premier League την ίδια μέρα».

Με τον τρόπο αυτό, αφαιρέθηκε το διάλειμμα στη μέση της σεζόν στην Αγγλία, προσφέροντας μεγαλύτερα κενά διαστήματα για όλες τις αγγλικές ομάδες στις εγχώριες διοργανώσεις. «Αυτή η νέα συμφωνία μεταξύ της FA και της Premier League ενισχύει το Κύπελλο Αγγλίας και δίνει σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο τουρνουά αποκλειστικά Σαββατοκύριακα σε ένα ολοένα και πιο πολυάσχολο ημερολόγιο», δήλωσε σχετικά, ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπάλιγχαμ. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button