Πολιτική

Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τον σάλο για τις δηλώσεις του: «Με αποκάλεσαν μισογύνη κάνοντας κοπτοραπτική»

Ο Δημήτρης Παπανώτας έδωσε την απάντησή του αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για την ενδοοικογενειακή βία που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις. Ο ίδιος μίλησε στο «Πρωινό» για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές 2024.

Τα τελευταία 24ωρα ο Δημήτρης Παπανώτας δέχεται επιθέσεις από τον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο, μετά από κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του γύρω από τη θέση της γυναίκας και της ενδοοικογενειακής βίας στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές 2024 με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση.

«Αυτό είναι κοπτοραπτική, δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε αντίστοιχα περιστατικά έμφυλης βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχτώ και εγώ επιθέσεις και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω που ήταν και εμφανίστηκαν τώρα», δηλώνει ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Νόμιζα λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για έμφυλη βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής. Σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σαφώς η Αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο και να πούμε ότι είμαστε καλά.

Έχω πολύ γερό στομάχι, εξάλλου γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται. Ξέρουμε ποιοι είναι, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν», καταλήγει ο Δημήτρης Παπανώτας στο σχόλιό του.

Ο δημοσιογράφος, επίσης, βρέθηκε σήμερα (18.04.2024) καλεσμένος της Ελένης Τσολάκη στην εκπομπή «Πρωινό Σουσου» και έδωσε ακόμη πιο αναλυτικές απαντήσεις στα όσα ακούγονται για τον ίδιο. 

«Άλλο τα παιχνίδια των τηλεοπτικών εκπομπών, για να έχουμε θέμα και να πουλάμε. Όταν ένας άνθρωπος έχει πολιτικό λόγο κάποιου θα έπρεπε εκεί να γίνεται κριτική και όχι σε οτιδήποτε άλλο και να ανασύρουμε δηλώσεις από το παρελθόν και να κόβουμε και να ράβουμε. Αυτά δεν είναι απλά πολιτικές απρέπειες, δε θέλω καν να τα χαρακτηρίσω».

Στη συνέχεια είπε: «Πάντα έλεγα στους δημοσιογράφους “Ρώτα λίγα και μην μου κόβεις πράγματα, παίξε αυτό ολόκληρο να καταλάβει ο κόσμος τι λέω”. Από τις δηλώσεις μου το 5λεπτο έγινε ενάμισι λεπτό στις εκπομπές και οι καλοθελητές το έκαναν 5 δεύτερα. Τι συμπέρασμα να βγάλει κάποιος από αυτό;

Με ενόχλησε που η δήλωση αφορούσε την κακοποίηση των γυναικών έχω αποδείξει πως είμαι ο πρώτος που στάθηκε δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και το έκανα όταν οι άλλοι πετούσαν χαρταετό. Το ’93 και το ’94 βγήκα και υπερασπίστηκα συγκεκριμένες κυρίες, που είχαν δεχτεί βίαιες επιθέσεις, και πέρασα 12 χρόνια στα δικαστήρια σε μία γνωστή ιστορία την οποία οι καλοθελητές δεν θυμήθηκαν τώρα». 

«Με αποκάλεσαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης, η οποία ήταν μία έκκληση στις γυναίκες να μιλάνε. Να μην κάνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ατομικό τους πρόβλημα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Κόψανε στην δήλωσή μου το “και δεν μιλάει” και η κομμένη, της κομμένης, ω κομμένη δήλωση, αποκόπηκε εντελώς. Δεν είναι ηθικό αυτό και δεν θέλω να πω ποιοι το κάνανε».

To άρθρο Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τον σάλο για τις δηλώσεις του: «Με αποκάλεσαν μισογύνη κάνοντας κοπτοραπτική» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button