Τεχνολογία

Κάρολος: «Είναι πολύ άρρωστος, περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί» – Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για επιδείνωση της υγείας του

Όλο και πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η υγεία του βασιλιά Καρόλου έχει επιδεινωθεί, παρ’ ότι το Μπάκιγχαμ δηλώνει πως είναι καλύτερα και θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του.

«Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί». Με αυτή τη φράση περιέγραφε στο The Daily Beast την κατάσταση της υγείας του βασιλιά της Βρετανίας, φίλος της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το παλάτι ανακοίνωσε επίσημα ότι ο βασιλιάς επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του καθώς οι γιατροί «είναι αισιόδοξοι» με το πόσο θετικά ανταποκρίνεται στη θεραπεία κατά του καρκίνου στην οποία υποβάλλεται.

Αυτό το οποίο μετατρέπει σε θρίλερ την υπόθεση με την κατάσταση της υγείας του Καρόλου, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η πηγή που επικαλείται το Daily Beast, είναι η ίδια που είχε αποκαλύψει στο The Royalist ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθαινε από καρκίνο των οστών, μόλις λίγους μήνες πριν τελικά αυτή φύγει από τη ζωή, κάτι που επιβεβαιώθηκε τελικά από τον βιογράφο της, Gyles Brandreth.

Παράλληλα, το Παλάτι διατείνεται ότι «είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς» πόσο θα συνεχιστεί η θεραπεία του, όπως και ο τύπος του καρκίνου με τον οποίο δίνει μάχη ο Κάρολος, όμως έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του, μαζί με την Καμίλα. Άλλωστε, πολύ σύντομα, την ερχόμενη Τρίτη, 30 Απριλίου, αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, η οποία θα έχει και βαθιά συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θα επισκεφθεί –συνοδευόμενος από τη σύζυγό του- ένα κέντρο αντικαρκινικής θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη στο νοσοκομείο αυτό, θα είναι η πρώτη από μια σειρά δημόσιων εμφανίσεων που θα πραγματοποιήσει ο βασιλιάς τις επόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ξεχωρίζει η υποδοχή του αυτοκράτορα και της αυτοκράτειρας της Ιαπωνίας που θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο τον Ιούνιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεώσεις του Καρόλου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Από την άλλη, η παρουσία του σε σημαντικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις, όπως το «Trooping the Colour» στις 15 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις μνήμης για την 80ή επέτειο της D-Day, τα garden parties τον Μάιο και το Royal Ascot τον Ιούνιο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Το Παλάτι δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός συνεχίζεται» για τους τρόπους με τους οποίους ο βασιλιάς και η βασίλισσα μπορούν να παρευρεθούν σε τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς και σε μια πιθανή φθινοπωρινή περιοδεία στο εξωτερικό.

Πάντως το Μπάκιγχαμ αποσαφήνισε ότι όλες οι υποχρεώσεις του βασιλιά θα εξαρτώνται από τις συμβουλές των γιατρών και ότι ο Κάρολος θα μπορεί να συναντά ανθρώπους τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και το παλάτι δήλωσε ότι «οι επικείμενες υποχρεώσεις θα προσαρμοστούν όπου χρειάζεται για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι» για την ανάρρωσή του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του, ο βασιλιάς έχει πραγματοποιήσει ιδιωτικές συναντήσεις ως αρχηγός κράτους και έχει ολοκληρώσει την επίσημη γραφειοκρατία – εργασία που θα συνεχιστεί. Για παράδειγμα, ακόμα και στην αρχική περίοδο της θεραπείας του –κατά πληροφορίες υποβάλλεται σε ακτινοθεραπείες- συνέχισε να συναντά τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σούνακ μια φορά την εβδομάδα, όπως είναι το τυπικό, αν και δεν ήταν όλες οι συναντήσεις τους δια ζώσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button