Αθλητικά

«Σούπερ Τρίτη» στις ΗΠΑ: Νίκες Τραμπ σε έξι από τις 15 πολιτείες

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε χθες Τρίτη το βράδυ στις εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου που διεξήχθησαν στη Βιρτζίνια, στη Βόρεια Καρολίνα, στο Τενεσί, στο Μέιν, στην Οκλαχόμα και στην Αλαμπάμα, στο πλαίσιο της «Σούπερ Τρίτης», του μεγάλου ραντεβού της κούρσας, σύμφωνα με προβλέψεις και στατιστικές προβολές αμερικανικών ΜΜΕ.

Συνολικά στην εκλογική βραδιά διακυβεύονται δεκαπέντε πολιτείες και μια αμερικανική περιοχή και ο μεγιστάνας αδημονεί να τελειώνει με τη μοναδική αντίπαλό του πλέον στην κούρσα, τη Νίκι Χέιλι, και να αφοσιωθεί στον προεκλογικό αγώνα εναντίον του Τζο Μπάιντεν, ενόψει της αναμέτρησης της 5ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η προσοχή του είναι ήδη στραμμένη στον Μπάιντεν. «Θα κερδίσουμε σε όλες τις πολιτείες», διαβεβαίωσε.

Συνεργάτες του μεγιστάνα προεξοφλούν ότι θα έχει επικρατήσει και μαθηματικά της κυρίας Χέιλι όχι αργότερα από τη 19η Μαρτίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος της αμερικανικής δεξιάς στα δυο τρίτα των πολιτειών.

Οδεύει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί της διαδικασίας παρά τα προβλήματά του με τη δικαιοσύνη. Έξι ημέρες αργότερα, την 25η Μαρτίου, θα διεξαχθεί η πρώτη ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, για παραποίηση εγγράφων του ομίλου ακινήτων του ώστε να αποκρυφτούν πληρωμές που έκανε σε ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 για να εξαγοράσει τη σιωπή της για εξωσυζυγική σχέση του μαζί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων στη Βιρτζίνια και στη Βόρεια Καρολίνα είπαν ερωτηθέντες σχετικά σε δημοσκόπηση εξόδου πως τάσσονται υπέρ της απέλασης παράτυπων μεταναστών· το ζήτημα της μετανάστευσης βρίσκεται στην καρδιά (και) αυτής της προεκλογικής εκστρατείας. Ο κ. Τραμπ υπόσχεται, αν επανεκλεγεί, να προχωρήσει στο μεγαλύτερο κύμα απελάσεων μεταναστών στην αμερικανική ιστορία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button