Αθλητικά

Μπακς – Πέισερς 109-94: Ο εκπληκτικός Ντέιμιαν Λίλαρντ έφερε το 1-0 στα πλέι οφ μέσα στο Μιλγουόκι

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ μπήκε στα… παπούτσια του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη επί των Ιντιάνα Πέισερς (109-94) και στο 1-0 στη σειρά για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ.

Γι’ αυτό με φέρατε εδώ” φώναζε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ μέσα από το παρκέ, προς τον κόσμο που γέμισε το “Fiserv Forum”. Με τον 33χρονο γκαρντ να κάνει απίθανα πράγματα και να σημειώνει 35 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, οι Μπακς επιβλήθηκαν των Πέισερς με 109-94 σε αναμέτρηση για τον α΄ γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ, και έκαναν το 1-0 στη σειρά.

Στον πάγκο της ομάδας έμεινε όπως ήταν αναμενόμενο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξαιτίας του προβλήματος στη γάμπα.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Λίλαρντ δεν σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, όπου ανέλαβαν δράση οι Μπόμπι Πόρτις (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Κρις Μίντλετον (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Να αναφέρουμε ότι από τότε που ξεκίνησε η εποχή του play-by-play το 1995, κανένας παίκτης δεν σημείωσε ποτέ τόσους πόντους στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο σε παιχνίδια τόσο της κανονικής περιόδου όσο και των πλέι οφ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Ντέβιν Μπούκερ του Φίνιξ, ο οποίος είχε 31 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κανέναν στο δεύτερο ημίχρονο σε αγώνα για τα playoffs του πρώτου γύρου του 2022 με τους Νιού Ορλεάνς Πέλικανς.

Επίσης μόνο ο Κέβιν Ντουράντ είχε περισσότερους πόντους σε ημίχρονο αγώνα των playoffs όταν είχε σημειώσει 38 πόντους για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς στον πρώτο γύρο των playoffs του 2019.

Σε ότι αφορά στους Πέισερς ο Πασκάλ Σιάκαμ έκανε μεγάλο ματς με 36 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ 17 πόντους αλλά με 5/17 σουτ είχε ο Μάιλς Τέρνερ. Στα «χαμηλά» κινήθηκε ο Ταϊρίς Χάλιμπερτον με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δωδεκάλεπτα: 30-21, 69-42, 83-71, 109-94

To άρθρο Μπακς – Πέισερς 109-94: Ο εκπληκτικός Ντέιμιαν Λίλαρντ έφερε το 1-0 στα πλέι οφ μέσα στο Μιλγουόκι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button