Οικονομία

Ιταλία: Πολιτική θύελλα από Βιβλίο στρατηγού με ομοφοβικές και αντιφεμινιστικές θέσεις

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ιταλία εξαιτίας του βιβλίου του Ιταλού στρατηγού Ρομπέρτο Βανάτσι, στο οποίο εκφράζονται ομοφοβικές και αντιφεμινιστικές απόψεις, όπως και θέσεις κατά όσων μεταναστεύουν στην Ιταλία.

Πρόκειται για έναν πρώην επικεφαλής των αλεξιπτωτιστών του ιταλικού στρατού και μέχρι χθες υπεύθυνου του Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου, με έδρα στην Φλωρεντία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βιβλίο του Il Mondo al contrario (Ο Κόσμος ανάποδα), το οποίο κυκλοφόρησε χωρίς εκδοτικό οίκο, αλλά με εκτύπωση και διανομή μέσω διαδικτύου, ο στρατηγός Βανάτσι γράφει μεταξύ των άλλων ότι «οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αποδεχτούν ότι δεν είναι φυσιολογικοί», ότι «υπάρχουν συνωμοσίες του διεθνούς γκέι λόμπι», όπως και ότι «δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι και κατά συνέπεια, όποιος φθάνει στην Ιταλία θα έπρεπε να ευχαριστεί συνεχώς για την συμπόνια και τη γενναιοδωρία που συναντά».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ιταλό στρατηγό, κάθε πολίτης θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να πυροβολεί και να πλήττει με οποιοδήποτε αντικείμενο τον όποιο κλέφτη που θα εισβάλει στο σπίτι του».

Τα αποσπάσματα αυτά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των κομμάτων που στηρίζουν την ιταλική κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση, λόγω του ότι και ο στρατός της χώρας αναγνωρίζει το δικαίωμα πλέον σε πολίτες του ίδιου φύλου που εργάζονται στις διάφορες υπηρεσίες του, να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο – ο οποίος ανήκει στο κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι – αποφάσισε να απομακρύνει τον στρατηγό από την θέση του επικεφαλής του Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου της χώρας και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του από τον στρατό.

«Θεωρώ πως όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις ιδέες τους αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται προσοχή, παράλληλα, από όσους έχουν αναλάβει θέσεις μεγάλης ευθύνης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και γραμματέας της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο δε υπουργός Υποδομών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, σε διαφορετικό μήκος κύματος, έκανε γνωστό απόψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βανάτσι, ότι πρόκειται να αγοράσει το βιβλίο του και πως «μόνο στη συνέχεια θα μπορέσει να σχηματίσει άποψη».

Τα στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος – της μεγαλύτερης δύναμης της ιταλικής αντιπολίτευσης – καταδίκασαν απερίφραστα το περιεχόμενο του βιβλίου και ζήτησαν να αποπεμφθεί ο Ρομπέρτο Βανάτσι από τον ιταλικό στρατό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button