Τεχνολογία

Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ για την «απάντησή» του στο Ιράν

Σε νέα συνεδρίαση θα προχωρήσει εντός της ημέρας το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, όσον αφορά την απάντησή του στην ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους που σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση από το Σάββατο, 13 Απριλίου, όταν η Τεχεράνη εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων κατά του Ισραήλ, ως απάντηση στο ισραηλινό χτύπημα κατά του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην ιρανική επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το CNN, όλοι δέχονται ότι η ισραηλινή «απάντηση» είναι απλώς θέμα χρόνου, ουδείς όμως γνωρίζει αν τελικά θα επιλεγούν πλήγματα σε ιρανικό έδαφος που θα οδηγήσουν την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η ισραηλινή απάντηση στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν είναι πιθανό να είναι περιορισμένη, και μπορεί να επικεντρωθεί στο χτύπημα βασικών στόχων εκτός Ιράν, ανέφεραν τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο NBC.

O Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραΐσι, προειδοποίησε την Τρίτη ότι «και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η ιρανική τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν «πλημμυρίσει» από πλάνα με ιρανικές ασκήσεις, αλλά και στρατιωτικές επιχειρήσεις των «δορυφόρων» της Τεχεράνης, όπως είναι η Χεζμπολάχ και οι Χούθι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button