Τεχνολογία

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε»

«Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κληθείς να σχολιάσει την προτροπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να μην πάνε στις Εκκλησίες το Πάσχα όσοι έχουν ψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στις κάμερες κατά την άφιξή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία έχει τις σταθερές της, «Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας και οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού, οι θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε…. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός, αγαπάμε όλους τους ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς αν υπάρχει «χριστιανόμετρο» απάντησε αρνητικά: «Όχι, ποτέ. Υπάρχει μόνο η αγάπη, η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία. Ιδιαίτερα αυτές τις ώρες στην πατρίδα μας είναι απαραίτητη η συνεργασία. Πολλά πράγματα μας χωρίζουνε, αλλά κοιτάζουμε πώς με αυτή τη συνεργασία μπορούμε να πάμε μπροστά. Δεν μπορώ ούτε εγώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο, ας μου τα πει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Αλλά και εκείνος μπορεί να έχει τις αρχές του. Δεν μπορώ εγώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά ή θέσεις που αύριο δεν έχουν καμία αξία».

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργασία. Ο καθένας μένει στις απόψεις του, παλεύει για αυτές, ο χρόνος θα δείξει» συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς αν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις με την κυβέρνηση απάντησε: «Γιατί θέλετε να με βάζετε κόντρα με όλους; Αυτές είναι οι θέσεις μας».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button