Οικονομία

Project VORIA: Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον νέο πόλο ψυχαγωγίας και φιλοξενίας της Αθήνας

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το Project VORIA, παρουσίασε σήμερα (24.4.2024) η North Star Entertainment στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί ο νέος προορισμός ψυχαγωγίας και φιλοξενίας στο Μαρούσι, σύμφωνα με τα επίσημα σχέδια της North Star Entertainment.

Το Project VORIA, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πολυδύναμου συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων που θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων και συνεδρίων, μία πληθώρα επιλογών για εστίαση και ψυχαγωγία, καθώς και καζίνο.

Το συγκρότημα θα κατασκευαστεί στο κτήμα Δηλαβέρη στο Μαρούσι και θα είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση που υλοποιείται στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια, φιλοδοξώντας να φέρει τα βόρεια προάστια της Αθήνας στο επίκεντρο του τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Το κτίριο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα αρχιτεκτονικά πρότυπα, ώστε να ενσωματώνεται αρμονικά με το περιβάλλον, χωρίς να επιβάλλεται με τον όγκο του.

Το ύψος του συγκροτήματος θα είναι χαμηλότερο από τα γειτονικά κτίρια στην περιοχή ενώ χάρη στον πρωτοποριακό του σχεδιασμό θα δίνει ακόμα μικρότερη αίσθηση όγκου.

Παράλληλα, το συγκρότημα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες αειφόρου διαχείρισης φυσικών πόρων και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ αναπόσπαστο κομμάτι του έργου είναι και οι χώροι πρασίνου συνολικής έκτασης 17.232 τ.μ. στους οποίους υπερκαλύπτονται οι απαιτούμενες φυτεύσεις κατά περίπου 7.000 τ.μ.

Σημαντικό κομμάτι του έργου είναι και τα 25 στρέμματα (από τα συνολικά 50 της έκτασης) τα οποία παραχωρούνται στον Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία χώρων κοινωφελών χρήσεων ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό, με απώτερο στόχο την αναψυχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Παρουσιάζοντας την φιλοσοφία του σχεδιασμού του νέου συγκροτήματος, ο κ. Σπύρος Τσαγκαράτος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου ASPA-KST που έχει αναλάβει την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, αναφέρθηκε στον «πράσινο» και βιώσιμο σχεδιασμό του κτιρίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με την υλοποίηση του έργου ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός στην περιοχή και ως αποτέλεσμα τακτοποιούνται περιουσίες πολιτών οι οποίοι θα δουν τα ακίνητά τους να αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

Όπως τόνισε, το 42% της έκτασης θα αποτελούν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι και ένα πρόσθετο 35% θα είναι ακάλυπτη επιφάνεια πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση.

Στη δική του τοποθέτηση, ο κ. Κωνσταντίνος Ζέκκος, έγκριτος Συγκοινωνιολόγος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Dromos Consulting, η οποία υλοποίησε τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό του έργου, υπογράμμισε τις σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με δαπάνες των επενδυτών στο πλαίσιο της επένδυσης, χάρη και στην παραχώρηση μέρους της έκτασης για την αναβάθμιση της αρτηριακής κυκλοφορίας των Λ. Κηφισίας και Σπ. Λούη, ταυτόχρονα με την κατασκευή δικτύου νέων συλλεκτήριων οδών αλλά και ενός ολοκληρωμένου δικτύου βιώσιμης κινητικότητας (πεζοί, ποδηλάτες και χρήστες οχημάτων μικροκινητικότητας) εντός της ευρύτερης περιοχής για την διασύνδεση με τον πόλο του ΟΑΚΑ και με τον μελλοντικό σταθμό της Γραμμής 4 του μετρό.

Παρεμβάσεις οι οποίες, αφενός διασφαλίζουν αυτοτελή και ανεξάρτητη πρόσβαση στο νέο συγκρότημα διαμέσου του αρτηριακού δικτύου, χωρίς εμπλοκή με το λοιπό αστικό οδικό δίκτυο και αφετέρου αναβαθμίζουν δραστικά την οδική ασφάλεια και το επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της ευρύτερης πολεοδομικής ενότητας.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το γεγονός ότι η αιχμή της επισκεψιμότητας του VORIA δεν συμπίπτει με τις ώρες αιχμής των γειτονικών γραφείων, πολυκαταστημάτων, νοσοκομείων κλπ., γεγονός που σε συνδυασμό με τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που προβλέπονται θα οδηγήσει σε θετικό κυκλοφοριακό αποτύπωμα μετά την υλοποίηση του έργου.

«Το κύριο μέλημά μας ήταν να σχεδιάσουμε ένα συγκρότημα με καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις που θα εντάσσεται αρμονικά στο αστικό τοπίο, χαρακτηριζόμενο από αρχιτεκτονική υψηλής αισθητικής, ήπιας δόμησης, και τη δημιουργία πράσινου χώρου για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στοχεύουμε στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συγκροτήματος που θα αναβαθμίσει τα βόρεια προάστια χωρίς να περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, διατηρώντας έτσι την ισορροπία με την τοπική αγορά.

Με τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, δίνουμε στο Μαρούσι τη δυναμική να μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικό πρότυπο αστικής ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Γιάννης Τσιρίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της North Star Entertainment.

Την ικανοποίησή της που συμμετείχε στην επίσημη παρουσίαση του Project VORIA, «ένα πραγματικά μεγάλο και με ολιστική προσέγγιση project στο οποίο η ΕΤΑΔ κατέχει το 49%» εξέφρασε η κα. Ηρώ Χατζηγεωργίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ. «Ως επαγγελματίας με εμπειρία στον χώρο των επενδύσεων και του Real Estate αναγνωρίζω πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα σημαντική επένδυση στο Μαρούσι, η οποία θα έχει πολλαπλά κοινωνικά οφέλη, αναβαθμίζοντας τον αστικό ιστό με την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας – εκτεταμένων χωρών πρασίνου και αναψυχής.

Ως εκπρόσωπος της ΕΤΑΔ η συνεργασία μας με την Noth star entertainment αντανακλά τη στρατηγική μας για καινοτομία -ευελιξία – συνέργειες -εξωστρέφεια» τόνισε.

«Ο ρόλος μας θεσμικά αλλά και ουσιαστικά είναι να στηρίζουμε κάθε επένδυση η οποία έχει σημαντικό αντίκτυπο και ταυτοχρόνως δημιουργεί υπεραξίες στα ακίνητα του χαρτοφυλακίου μας προς όφελος πάντα του Μετόχου μας και του Ελληνικού Δημοσίου», πρόσθεσε και κατέληξε: «Νοιώθω αισιοδοξία πως το Project VORIA θα επιτύχει τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει, και θα συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός πολλαπλού προορισμού που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών εξυπηρετώντας συνολικά την σύγχρονη βιομηχανία του ελεύθερου χρόνου».

«Το εν λόγω έργο αφορά στη δημιουργία ενός πολυδύναμου συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων που περιστρέφονται γύρω από τη φιλοξενία και την ψυχαγωγία. Αυτού του είδους τα συγκροτήματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών και εμπειριών στους επισκέπτες όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, κορυφαίες επιλογές εστίασης, ενώ ενισχύουν και επιπλέον πτυχές του τουριστικού προϊόντος, όπως για παράδειγμα τον επιχειρηματικό τουρισμό, στις οποίες η χώρα μας θέλει να επενδύσει.

Τόσο το VORIA όσο και άλλες αντίστοιχες επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις διεθνείς πρακτικές, έχουν ως στόχο τη δημιουργία κτιρίων – τοποσήμων, με ξεκάθαρα αντισταθμιστικά οφέλη για το τουριστικό προϊόν της χώρας και σημαντικό θετικό αντίκτυπο για το Δημόσιο, την τοπική κοινωνία και την οικονομία» δήλωσε ο κ. Τάσος Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Ξενοδοχεία Λάμψα Α.Ε., η οποία πρόσφατα εισήλθε στο μετοχικό σχήμα της Regency Entertainment.

To άρθρο Project VORIA: Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον νέο πόλο ψυχαγωγίας και φιλοξενίας της Αθήνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button