Οικονομία

Θρίλερ με την διάσωση της Credit Suisse – Ο βασικός μέτοχος κρίνει μικρό το τίμημα εξαγοράς από την UBS

Παγκόσμια ανησυχία έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην Credit Suisse, μια τράπεζα που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο διαχειριστών πλούτου. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, προσφέρεται να την εξαργυρώσει για έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια με την ελπίδα να αποφευχθεί ένα νέο κύμα πανικού στις αγορές. 

Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι η Credit Suisse απορρίπτει την προσφορά της UBS, καθώς βασικός μέτοχός της θεωρεί το τίμημα πολύ χαμηλό. Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο.

Η UBS επιμένει επίσης σε μια ουσιώδη δυσμενή μεταβολή που μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία: Εάν τα CDS της εκτιναχθούν κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο, ανέφεραν οι FT.

Με πληροφορίες από Bloomberg

To άρθρο Θρίλερ με την διάσωση της Credit Suisse – Ο βασικός μέτοχος κρίνει μικρό το τίμημα εξαγοράς από την UBS δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button