Τεχνολογία

Θέλεις ένα κομμάτι από τη Lotus F1 του Ayrton Senna στο χέρι σου; Τώρα γίνεται

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Λίγα χρώματα αγωνιστικών αυτοκινήτων είναι τόσο εμβληματικά όσο τα ασπρόμαυρα και χρυσά John Player Special Formula 1 της Lotus. Η Rec Watches διαθέτει ένα νέο ρολόι περιορισμένης παραγωγής που αποτυπώνει την ίδια εμφάνιση, όντας κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από ένα αυτοκίνητο JPS F1, αλλά όχι από οποιοδήποτε τυχαίο σασί. Διαθέτει υλικά από το σασί της Lotus 98T με αριθμό 4, το οποίο οδηγούσε ο Aryton Senna τη σεζόν του 1986.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, το ρολόι ονομάζεται 98T/4. Είναι κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Classic Team Lotus, και όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, χρησιμοποιεί το ίδιο εμβληματικό μαύρο και χρυσό χρώμα. Το ρολόι είναι κυρίως από ανοξείδωτο ατσάλι, αλλά, ο δακτύλιος -το κυκλικό τμήμα που περιβάλλει το καντράν- είναι κατασκευασμένο από επανασφυρηλατημένο αλουμίνιο που προέρχεται από το αυτοκινήτου. Το επάνω γυαλί είναι κατασκευασμένο από κρύσταλλο ζαφειριού, το λουράκι είναι δερμάτινο και είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι γνωρίζουν, θα θυμούνται ότι το 1986 ήταν η τελευταία χρονιά για το μαύρο και χρυσό χρώμα της JPS και η Rec Watches αναφέρει ότι το αγωνιστικό αυτοκίνητο του δότη χρησιμοποιήθηκε για τους τελευταίους οκτώ αγώνες εκείνης της σεζόν. Έτσι, το αλουμίνιο προέρχεται από το τελευταίο μονοθέσιο της JPS που αγωνίστηκε στην F1, με οδηγό τον αναμφισβήτητα καλύτερο όλων των εποχών, Ayrton Senna.

Η Rec Watches θα κατασκευάσει μόνο 989 τέτοια ρολόγια και το καθένα κοστίζει 3.995 δολάρια με τις παραδόσεις τους να αρχίζουν τον… Μάρτιο του 2025, οπότε οι αγοραστές  θα πρέπει να περιμένουν σχεδόν ένα χρόνο για το κομμάτι της ιστορίας της F1.

Φαίνεται ότι οι αγοραστές είναι περισσότερο από πρόθυμοι να περιμένουν, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των 989 ρολογιών έχει ήδη προπωληθεί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button