Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Ο Όθων Ηλιόπουλος προσχώρησε στη «γραμμή Πολάκη» για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας και ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης απάντησαν στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλο, σχετικά με τα στοιχεία που παρέθεσε για την κάλυψη των εμβολιασμών κατά της COVID-19 στην Ελλάδα, εξαπολύοντας «πυρά» και κατά του Παύλου Πολάκη.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 στην Ελλάδα κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπέρασαν το 63% του πληθυσμού, με τον Θάνο Πλεύρη να κάνει λόγο για «γραμμή Πολάκη» αλλά και ότι ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «παρέθεσε τα ορθά στοιχεία».

«Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη Χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση από τις Χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» υπήρξε «υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι έχουν επιτευχθεί 22 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της Χώρας, περισσότερο από 200 χιλιάδες κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70 χιλιάδες εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων.

«Τα ποσοστά μας ενδεχομένως να ήταν και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο γιατρός και πρώην υπουργός υγείας Π. Πολάκης«, καταλήγει το Υπουργείο Υγείας.

Πλεύρης: «Προσχώρησε στη γραμμή Πολάκη για τον εμβολιασμό;»

Άμεση ήταν και η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη μέσα από το Twitter: 

«Ο επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Καθηγητης ιατρικής κ. Ηλιόπουλος παρέθεσε ψεύδη στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.Ο @mthemisto παραθέτει τα ορθά στοιχεία. Τα αγνοούσε ή προσχώρησε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη για τον εμβολιασμό;».

Πηγή: iatropedia.gr

To άρθρο Θάνος Πλεύρης: Ο Όθων Ηλιόπουλος προσχώρησε στη «γραμμή Πολάκη» για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button