ΓυναίκαΜόδα

Άννα Κουτσαφτίκη: Η αποχώρηση από τη Μουρμούρα, η βαθιά πίστη στον Θεό και η απώλεια που της στοίχισε

Σαν βόμβα έσκασε η αποχώρηση της Άννας Κουτσαφτίκη από την σειρά, «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», στην οποία υποδύεται τη Ξένια. Η Άννα Κουτσαφτίκη και ο Σπύρος Τσεκούρας είναι από τα πιο αγαπημένα τηλεοπτικά ζευγάρια και το φανατικό κοινό της σειράς έχει στενοχωρηθεί με αυτή την εξέλιξη.

«Θα αποχωρήσω από τη “Μουρμουρίτσα” μετά από 7 χρόνια. Έκλεισα έναν επταετή κύκλο. Οι δεσμοί που μας ενώνουν είναι οικογενειακοί πια, έχουμε περάσει τα πάντα, χαρούμενες στιγμές, δυσάρεστες στιγμές, είμαστε πολύ δεμένοι, δεν μου είναι εύκολο» δήλωσε η Άννα Κουτσαφτίκη για την αποχώρησή της από τη σειρά που την έκανε ευρέως γνωστή.

Για τον χαρακτήρα του Μπάμπη (σ.σ τον οποίο υποδύεται ο Σπύρος Τσεκούρας), σχολίασε: «Ο Μπάμπης θα συνεχίσει τη ζωή του. Δεν ξέρω να σας πω ακριβώς αν θα βρει άλλη – αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνον. Θα γίνει αντικατάσταση από άλλη ηθοποιό, όμως δεν θα παίξει την Ξένια. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το φινάλε της Ξένιας, τώρα το δουλεύουμε με την παραγωγή. Θα υπάρξει κάποιος χωρισμός κατά πάσα πιθανότητα γιατί ο Σπύρος θα συνεχίσει και καλά θα κάνει».

Η Άννα Κουτσαφτίκη, πάντως, τόνισε ότι έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο της ζωής της και θέλει να συνεχίσει στην καριέρα της σε κάτι διαφορετικό. Συγκεκριμένα, είπε: «Εγώ αυτή τη σειρά την αγαπώ πολύ και θα μου είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστώ την Ξένια και όλους τους συνεργάτες της σειράς κι αυτό τον ρόλο θα τον κουβαλάω μέσα μου αλλά νιώθω ότι έχει κλείσει καλλιτεχνικά ο κύκλος. Νιώθω ότι θέλω να εξερευνήσω νέα μονοπάτια. Κάτι συζητάω για τηλεοπτική σειρά αλλά δεν μπορώ να πω. Θα κάνω σίγουρα θέατρο».

Η βαθιά της πίστη στον Θεό

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Άννα Κουτσαφτίκη στην εκπομπή «Δυο στη Μία» είχε αποκαλύψει τη βαθιά της πίστη στον Θεό και τις δυσκολίες που την έκαναν να στραφεί στην πίστη της.

«Πιστεύω στον Θεό απόλυτα. Έχω πίστη, έχω ελπίδα για κάτι καλύτερο αργότερα, γιατί πιστεύω ότι όταν φεύγουμε από αυτή τη ζωή, υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο, γιατί έχουμε ψυχή. Η ψυχή δεν γίνεται να πεθαίνει. Όλα αυτά μου δίνουν πολύ σημαντικά εφόδια» έχει παραδεχτεί η ηθοποιός με ειλικρίνεια.

Σε ερώτηση της Ζωής Κρονάκη για το εάν της φανερώθηκε ποτέ με κάποιον τρόπο η πίστη, η Άννα Κουτσαφτίκη απαντά: «Πολλές φορές, όταν αποφάσισα εγώ να πάω προς τα εκεί με ανοιχτή καρδιά και ταπείνωση. Έπιασα πάτο στη ζωή μου κάποια στιγμή, πέρασα πολύ δύσκολα και δεν είχα άμυνες, ήμουν τόσο διαλυμένη. Και πάνω στη διάλυση, έρχεται (η πίστη) και σε βρίσκει».

Η απώλεια του πατέρα της που της στοίχισε

Η Άννα Κουτσαφτίκη, τον  Ιανουάριο του 2024, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα είχε μιλήσει για μια πολύ σημαντική απώλεια που βίωσε. Αυτή του πατέρα της, ο οποίος πέθανε όταν εκείνη ήταν έγκυος.

«Πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο όταν έχασα τον πατέρα μου. Ήμουν στην ηλικία των 30 περίπου, η οποία είναι ούτως ή άλλως μια μεταβατική περίοδος. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ γιατί ταυτόχρονα ήμουν και έγκυος στην κόρη μου. Οπότε δεν μπόρεσα να διαχειριστώ ούτε το πένθος ούτε και ακριβώς την χαρά της σύλληψης και τα λοιπά. Ήταν ένα πράγμα πολύ έντονο και περίεργο. Μετά την γέννα ήταν και οι ορμόνες και ήταν μια έντονη περίοδος για μένα. Αλίμονο όμως αν δεν περνάμε και από αυτές τις περιόδους», είχε αποκαλύψει η Άννα Κουτσαφτίκη και συμπλήρωσε: «Από όλο αυτό βγήκα με πίστη στον εαυτό μου, πίστη στον Θεό και δουλειά. Πάντα με βοηθάει η πίστη μου στον Θεό. Από μικρή είχα ένα άνοιγμα προς τα πάνω. Δεν ξέρω, έτσι συνέβη από την μικρή μου ηλικία».

Προσωπική ζωή

Η Άννα Κουτσαφτίκη κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς θέλει να απασχολεί μόνο με τη δουλειά της.

Έχει κάνει έναν γάμο και έχει αποκτήσει μια κόρη, η οποία είναι πλέον 10 ετών. «Την βλέπει την “μουρμούρα” αλλά όχι φανατικά και δεν με νοιάζει κιόλας να την βλέπει. Της αρέσει που είμαι στην τηλεόραση αλλά πιο πολύ της αρέσει το feedback που παίρνει από τα παιδιά στο σχολείο, από τους ανθρώπους έξω που μας σταματάνε αλλά προσπαθώ να της μάθω ότι δεν είναι κάτι αυτό και έχει ημερομηνία λήξης. Είναι ωραίο να το ζούμε με ευγνωμοσύνη, όσο κρατήσει όμως. Μετά αλλάζει το καθεστώς και δεν πειράζει» είχε δηλώσει η ηθοποιός σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Δύο στη 1”.

Facts για την Άννα Κουτσαφτίκη

Γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1973 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Όταν τελείωσε το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν ενώ έκανε σπουδές και στο τραγούδι.

Το 1995 ξεκίνησε να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, όπου συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Γιώργο Λαζάνη και Μίμη Κουγιουμτζή.

Την περίοδο 2001-2005 έλαβε μέρος στα θεατρικά έργα “Ο κόσμος της Πάττυ”, “Σπασμένη Στάμνα”, “Φλαντρώ”, “Πολύ κακό για το τίποτα”, “Clavigo” και άλλα. Ακολούθησαν επίσης συμμετοχές σε παραστάσεις όπως “Η αγνή του Θεού”, “Έναν όνειρο” και άλλες.

Τη σεζόν 2003 μπήκε στον χώρο της τηλεόρασης κάνοντας διάφορες συμμετοχές στο καστ “Camera Cafe”. Τη σεζόν 2003-2004 έλαβε μέρος στην κωμική σειρά “Καλά να πάθεις”. Ακολούθησε μία μικρή συμμετοχή σε ένα επεισόδιο της σειράς “Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα”.

Έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό το 2017 όταν πήρε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον πέμπτο κύκλο της επιτυχημένης σειράς “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”.

Στον κινηματογράφο η Άννα Κουτσαφτίκη έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2003 στην ταινία “Ένα τραγούδι δεν φτάνει“. Το 2011 πρωταγωνίστησε στην ταινία “Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη” και έπειτα ήρθε η συμμετοχή της στη βραβευμένη ταινία “Miss Violence”.

Η καλύτερη συμβουλή που της έχουν δώσει;

«Μου την έχει δώσει ο σύζυγος μου. Όταν νιώθω απαισιόδοξη, να τοποθετήσω τον εαυτό μου ψηλά στον ουρανό. Τα κοιτάς όλα από εκεί. Με αυτή την οπτική. Θα δεις πόσο ασήμαντα και μικρά σου φαίνονται όλα. Αυτή η συμβουλή, πάντα, με επανατοποθετεί και με επαναφέρει στην πραγματικότητα» έχει αποκαλύψει η ίδια στο παρελθόν.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button