Τεχνολογία

Η ECOWAS δηλώνει έτοιμη για στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα

Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS ή CEDEAO) διαμηνύει μέσω επιτρόπου της ότι είναι έτοιμη για στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα με στόχο την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη χώρα, στον απόηχο του πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο, Μοαμέντ Μπαζούμ, στις 26 Ιουλίου.

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των κρατών-μελών της ECOWAS συνεδρίασαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Γκάνας με αντικείμενο τις απαιτήσεις μιας στρατιωτικής επιχείρησης στον Νίγηρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίτροπος της ECOWAS, Αμπντούλ Φατά Μούσα, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι «είμαστε έτοιμοι για την επέμβαση στον Νίγηρα αμέσως μόλις δοθεί η εντολή». Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή ημερομηνία έναρξης της στρατιωτικής επέμβασης, υποστήριξε πως «δεν έχει αποφασιστεί», αλλά συμπλήρωσε ότι δεν θα μπορούσε φυσικά να την αποκαλύψει.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε ατέρμονο διάλογο», συμπλήρωσε ο επίτροπος της ECOWAS, επαναλαμβάνοντας πως η ανάληψη στρατιωτικής δράσης δεν αποτελεί την ευκταία επιλογή, αλλά φαίνεται πως αποτελεί μονόδρομο εξαιτίας της αδιαλλαξίας της χούντας στον Νίγηρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button