Αθλητικά

Εθνική Ελλάδας: Αυτές είναι οι νέες εμφανίσεις

Η ΕΠΟ παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδας ενόψει των αγώνων του Nations League και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Οι νέες εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδας είναι εμπνευσμένες από τη Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής.

Στο αριστερό μέρος της λευκής εμφάνισης της Εθνικής Ομάδας εμφανίζονται, σε πλήρη συμμετρία, δύο ρίγες στα χρώματα του εθνόσημου σαν μια νοητή συνέχεια του. Στο κάτω αριστερό μέρος της εμφάνισης και επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την κατάκτηση του EURO 2004, απεικονίζεται η απονομή του τροπαίου στην Εθνική Ομάδα

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας σε φαντασμαγορική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο από την εταιρεία 11teamsports.

Η εικόνα του αγάλματος της «φτερωτής Θεάς», η οποία αποτυπώνεται στη δεξιά πλευρά της νέας φανέλας της Εθνικής, θα συνοδεύει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στις προσπάθειές τους και ευχή όλων είναι να τους δώσει «φτερά» και να τους ωθήσει σε σημαντικές επιτυχίες.

Η Νίκη της Σαμοθράκης εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884 και είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στον Ναό της Σαμοθράκης. Αποτέλεσε δε, τη βασική πηγή έμπνευσης και προέλευσής του σήματος της NIKE, γνωστού ως Swoosh (συμβολίζει τον ήχο που προκαλείται από το φύσημα του ανέμου και τη ροή του νερού).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethniki Omada (@ethnikiomada)

Στο αριστερό μέρος της λευκής εμφάνισης της Εθνικής Ομάδας εμφανίζονται, σε πλήρη συμμετρία, δύο ρίγες στα χρώματα του εθνόσημου σαν μια νοητή συνέχεια του. Στο κάτω αριστερό μέρος της εμφάνισης και επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την κατάκτηση του EURO 2004, απεικονίζεται η απονομή του τροπαίου στην Εθνική Ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά για τις νέες εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας, το Swoosh θα είναι χρώματος ασημί, δηλαδή στο ίδιο χρώμα με το σχέδιο της Νίκης της Σαμοθράκης, αλλά και του επετειακού «patch», προσφέροντας μια μοναδική χρωματική ομοιομορφία.

To άρθρο Εθνική Ελλάδας: Αυτές είναι οι νέες εμφανίσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button