Τεχνολογία

Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ότι το κόμμα θα κάνει ό,τι πρέπει

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα», είπε η Σοφία Μπεκατώρου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες, που έχουν προκαλέσει σάλο. Στις δηλώσεις αυτές, ο Παπανώτας ακούγεται να λέει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής και Ολυμπιονίκης, η οποία ήταν και η γυναίκα που ξεκίνησε το #metoo στην Ελλάδα και έφερε το θέμα της κακοποίησης στο προσκήνιο, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ανέφερε: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι απλά να έχουν απαρχαιωμένες, αλλά να είναι και οι προσωπικές τους απόψεις. Ας διαβάσουν λίγο περισσότερο, ας ενημερωθούν, από την άλλη δεν μπορεί να εκφράζουν όλους εμάς», συμπλήρωσε στη συνέχεια η κα Μπεκατώρου.

Ερωτηθείσα για το εάν ζητά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο, η υποψήφια απάντησε: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ. Όμως, σε μία ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να σταθούν με γνώση, αλλά και με το αίσθημα για το κοινό καλό. Και εν πάση περιπτώσει να μην στρουθοκαμηλίζουμε».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παραπομπή του Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η Δώρα Τσαμπάζη

Παράλληλα, τη μεγάλη της δυσαρέσκεια για τις εν λόγω δηλώσεις εξέφρασε και η έτερη υποψήφια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη. Μιλώντας στο Kontra επί του θέματος, η κα Τσαμπάζη σχολίασε πως τα όργανα του κόμματος και συγκεκριμένα, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να επιληφθεί της κατάστασης.

«Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει και μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια.

Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα», είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Σχολιάζοντας δε τον ισχυρισμό του Δημήτρη Παπανώτα περί «κοπτοραπτικής» της δήλωσής του, η κα Τσαμπάζη δήλωσε: «Επειδή κάθισα και είδα και ως δημοσιογράφος πολύ προσεκτικά τη δήλωση του κ. Παπανώτα, εκεί που αναφέρεται στον σατράπη και τη γυναίκα που ανέχεται, δεν έχει υποστεί παρέμβαση».

Και πρόσθεσε ότι μπορεί ο κ. Παπανώτας να ζητήσει ολόκληρο το υλικό και να το παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας και τα θεσμικά όργανα του κόμματος για να αποφασίσουν εκείνα.

Όσον αφορά ισχυρισμούς ότι πρόκειται για «παλιά δήλωση», τόνισε: «Ένας μήνας πριν δεν είναι παλιά… Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν σε έναν μήνα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button