Υγεία

Η Μίνα Γκάγκα απέσυρε την εγκύκλιο που «πυρπόλησε» τα νοσοκομεία – «Τέσσερα χρόνια απαξιώνουν τη δημόσια Υγεία»

Αναιρεί την εγκύκλιο για τις εφημερίες στα νοσοκομεία, η οποία πυροδότησε εντονότατες αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η στροφή 180 μοιρών της Μίνας Γκάγκα σχετικά με την επίμαχη εγκύκλιο για τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία επιβεβαιώθηκε με ανάρτηση στη «Διαύγεια».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρει ότι το θέμα επιστρέφεται εκ νέου στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) για περαιτέρω επεξεργασία. Έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι εφημερίες θα διενεργούνται όπως ίσχυε πριν από την έκδοση της επίμαχης εγκυκλίου.

Όπως υπενθυμίζει το Iatropedia.gr, η εγκύκλιος προέβλεπε την κάλυψη των κενών των γιατρών στις εφημερίες των δομών Υγείας, από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Διαβάστε αναλυτικά την νέα απόφαση της κυρίας Γκάγκα:

«Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση.

»Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».

ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση της «εξωφρενικής εγκυκλίου Γκάγκα»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «μετά τις αντιδράσεις και το εξώδικο των γιατρών κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, η Μίνα Γκάγκα πήρε πίσω άρον άρον την εξωφρενική απαίτησή της να εφημερεύουν οι γιατροί όχι μόνο σε περιστατικά της ειδικότητάς τους, αλλά και σε περιστατικά που δεν είναι.

Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν την ήττα τους επιχείρησαν να ασκήσουν πολιτική για την Υγεία όπως έκαναν τέσσερα χρόνια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια γιατρούς και ασθενείς, με μόνο στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας.

Αυτή τη φορά λόγω εκλογών η κ. Γκάγκα έκανε πίσω και έκρυψε την απόφασή της πίσω στο συρτάρι. Όμως, την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία δεν θα μπορέσει να την κρύψει».

To άρθρο Η Μίνα Γκάγκα απέσυρε την εγκύκλιο που «πυρπόλησε» τα νοσοκομεία – «Τέσσερα χρόνια απαξιώνουν τη δημόσια Υγεία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button