Πολιτική

Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι «πολύ ευμετάβλητη», σχολιάζει ο Λευκός Οίκος

Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι “πολύ ευμετάβλητη”, σχολίασε προσεκτικά σήμερα ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσιεύματα που επικαλούνται Αμερικανούς και Δυτικούς αξιωματούχους οι οποίοι ανησυχούν για την εξέλιξη της ουκρανικής αντεπίθεσης.

“Δεν μπορώ να μιλήσω για πιθανότητες ή να προβλέψω πώς θα εξελιχθούν τελικά τα πράγματα σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία στις προσπάθειες που καταβάλλει στην αντεπίθεσή της”, τόνισε, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως η σύγκρουση δεν είναι σε “αδιέξοδο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αληθεύει ότι οι Ρώσοι επιτίθενται στις βορειοανατολικές περιοχές, αληθεύει επίσης ότι οι Ουκρανοί υπερασπίζονται τις βορειοανατολικές περιοχές με κάποια αποτελεσματικότητα”, δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

“Η Ουκρανία επιτίθεται επίσης” και “κερδίζει έδαφος στο νότιο τμήμα” της χώρας. “Βλέπουμε ότι (η Ουκρανία) συνεχίζει να καταλαμβάνει έδαφος σε μεθοδική, συστηματική βάση”.

“Πάντα λέγαμε ξεκάθαρα ότι το πεδίο της μάχης είναι πολύ ρευστό, ότι δεν είναι όπως μια σαπουνόπερα στην τηλεόραση, με ένα επεισόδιο στο οποίο η Ουκρανία επιτίθεται μόνο και η Ρωσία αμύνεται μόνο και στη συνέχεια ένα επεισόδιο στο οποίο η Ρωσία είναι μόνο στην επίθεση και η Ουκρανία μόνο στην άμυνα”, δήλωσε ο σύμβουλος. Σε “αυτό το πεδίο της μάχης υπάρχει δυναμική… υπάρχει επίθεση και άμυνα και από τις δύο πλευρές σε πολλά σημεία κατά μήκος μιας πολύ εκτεταμένης γραμμής του μετώπου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεδομένης της εντυπωσιακά κακής επίδοσης των ρωσικών δυνάμεων κατά τους πρώτους μήνες της σύγκρουσης, οι δυνάμεις αυτές ξεκινούν από πολύ μακριά”, δήλωσε επίσης ο Σάλιβαν.

“Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να επιδεικνύει μια κάποια ταπεινοφροσύνη όσον αφορά τη συμπεριφορά στο πεδίο της μάχης” και η κυβέρνηση Μπάιντεν κάνει ό,τι μπορεί σε συμβουλευτικό επίπεδο αλλά “η Ουκρανία λαμβάνει τις δικές της κυρίαρχες αποφάσεις” σε θέματα στρατηγικής, τόνισε.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ συντονίζουν τις προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από άλλες χώρες της Δύσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button